Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Fedezd fel Budapestet két keréken! – városi bringakörök kezdőknek is

Bárki által, bármilyen kerékpárral bejárható városi bringaútvonalak térképét állította össze a Kerékpárosklub Budapesten. A városi bringakörök térképe kijelölt kerékpáros útvonalakat, kevésbé ismert természeti vagy építészeti, kulturális látnivalókat fűznek fel Kelet-Pesttől a Normafáig, az északi M0-ás hídtól a déli M0-ás hídig. Indulj el akár már ma!

Idén rengetegen ültek kerékpárra, de sokan nem tudják, merre várják őket kijelölt bringás útvonalak, vagy épp érdekes, kellemes helyi uticélok. Nekik állítottuk össze területi szervezeteink és szakmai partnereink segítségével a Budapest Bringakörök térképét, amin természetes és épített örökséget, zöldben vagy épp a Duna mentén vezető, sőt új bringasávokat is feltüntettünk.

A bringakörök gyakorlásnak is jók, hiszen többféle biciklibarát megoldást lehet rajtuk kipróbálni kerékpársávoktól elválasztott kerékpárutakon át forgalomcsillapított utcákig.

Az útvonalak nagy része egymásba fűzhető, és átlagos városi biciklivel, akár családosan is bejárható. Több útvonal érinti a Kortárs Építészeti Központ Budapest 100 programjában résztvevő házakat, a legérdekesebbeket térképen is jelöltük, így elolvashatjátok, mit érdemes tudni róluk.

A térképen különféle színekkel jelöltük az útvonalakat. Az egyes útvonalakra vagy pontokra kattintva elolvashatjátok leírásaikat. Érdemes belenagyítani a térképbe, mert több útvonal részben fedi egymást - így könnyebb elindulni egy úton és folytatni egy másikon. A rétegek (Városi túrák kezdőknek, Külvárosi túrák, Budapesti Zöldutak, Budapest 100) tetszés szerint ki és bekapcsolhatóak.

Térkép link itt

Ezek is hasznosak lehetnek:

Írd meg nekünk, ha bármilyen hibát, hiányosságot találsz a térképen ide: kozlekedes kukac kerekparosklub.hu + Ha fotóztál, videóztál az útvonalon, oszd meg velünk a linkjét a kommunikacio kukac kerekparosklub.hu címen!


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!