Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Jóllakott minden bringás. Ha nem is az egész országban, de 30 helyszínen biztosan!

Javában dübörög a Bringázz a munkába! (Bam!) kampány: a szeptember 26-i indulás óta már több, mint 5.000-en regisztráltátok biciklivel megtett kilométereiteket, és már a félmilliót közelíti a megtett kilométerek hossza.


Már szinte tradícióvá vált, hogy a kampány ideje alatt a Kerékpárosklub sok száz önkéntese megvendégeli egy finom reggelivel a reggel munkába kerekezőket. Ez most is így történt - egyszerre 30 helyszínen országosan.

Minden eddiginél több élelmet szereztünk be támogatóinknak köszönhetően - de a reggelik minden eddiginél hamarabb elfogytak. Úgy tűnik, egyre többen bringáztok, de az is lehet, sokkal éhesebbek vagytok :)

Köszönjük minden önkéntesnek, partnerünknek, támogatónknak. Központi támogatóink a Pöttyös Túró Rudi, belVita JóReggelt! Duo keksz és a Sió Frissen Préselt gyümölcslé volt. További köszönet a sok ingyenes bringaszerviznek és a klassz zenészeknek.

Jövőre veletek ugyanitt!
 A budapesti Batthyány téren a isobar Budapest bringásai önkénteskedtek. Itt vártuk Bam! nagykövetünket, Németh Juci énekesnőt, de olyan hamar elfogyott minden élelem, hogy mire Juci megérkezett, már nem volt mit osztani.Az Árpád híd budai hídfőjénél, a Szentlélek téren a Kerékpárosklub Észak-Buda csapata várta reggelivel. Köszönet a támogatóknak: a flórián téri aluljáróban található Sváb pékségnek és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának.
 


 

A Újpest-Városkapunál a modern technika és a bringadivat is hangsúlyt kapott. Itt köszönet illeti a Váci úti Tesco Extra-t a támogatásért.

 

A központi esemény a sajtótájékoztatóval idén is az Erzsébet téren volt, ahol a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is képviseltette magát. Itt Bam! nagykövetünk, Király Júlia is meglátogatott minket.Kálvin téren a szokásos szuper zene várta a népeket - DJ Panda és csapata jóvoltából. Király Botond fotói itt.


A Népligetnél partnereink, a MÁV-START Zrt. és MÁV Zrt. vendégelte meg a bicikliseket. Fotók hamarosan!

Hatalmas átmenő forgalma miatt a Szent Gellért tér rászolgált a "Kárpát-medence legnagyobb bringás reggelije" címszóra. Itt  Kisember zongorázott és a Műhely klub szervizelt. Természetesen a kakaóscsigák, a zongora és a szerelőműhely is biciklin érkezett a helyszínre! Köszönet a Szatyor bárnak a támogatásért, a Kantaa-nak a zongoraszállításért.


 

A Városligetben 550-600 résztvevő lehetett. Reggel 9-re elfogyott minden, folyamatos teltház volt. Köszönet támogatónknak, az Antall József Tudásközpontnak a kakaóscsigákért és a Nyugi Gasztrokocsmának a forró kávéért. További fotók itt.Mátyásföldön a Jókai utca - Veres Péter utca sarkánál állítottuk fel standunkat. Fotóalbum itt.

Rákosmente Önkormányzata idén csatlakozott először. Beszámoló itt.


Kispesten az Europark előtt a hagyományokhoz híven Kispest Önkormányzata települt ki.Csepelen a Weiss Manfréd úton kezdődött talán legkorábban az osztás, itt nagyon korán kezdődik a munkaidő - a pékségbe 5 órára ment a csapat. Köszönet a támogatásért a Csepel Kerékpárnak.

Debrecenben még soha ekkora sort nem láttunk - nagy sikere volt az eseménynek! Köszönet a támogatóknak: NI Hungary Kft , Kelet-Magyarországi Postás Sport Egyesület, Gyöngy Bike DebrecenÉrdről hamarosan írunk

Felsőzsolcán az önkormányzata idén csatlakozott először.Gödöllőn a Fő téren szerveztük az eseményt


Győrről Fotók hamarosan!

Kecskeméten is még sötétben kezdődött a kipakolás. Itt rövidített műszak volt, mert minden jel szerint itt még nyár van... legalábbis a kerékpárosok száma mindenképpen erre utal. 9-ig terveztük az eseményt, de 8 órára minden elfogyott, alulkalkuláltuk magunkat. Köszönet a Cseh Pékség támogatásának. Hársch Ferenc fotói itt.Kiskőröst új helyszínként helyi önkéntesünk szervezte meg. Néhány sor a szervező beszámolójából:

"Valami elképesztő, hogy mennyire jól sikerült! 135 ember volt!120 sió, 120 duó, 130 alma, 30 banán, 50 kakaós tekercs, 50 rétes, 100 pogácsa... Mind egy szálig elfogyott! A lebonyolításban a Kiskőrösi EGYMI pedagógusai és tanulói segítettek. A gyerekek nagy örömmel figyelték a hamarosan megújuló Petőfi téren a bringásokat, s nagy lelkesedéssel osztogatták az ajándékokat. A gyerekek rajzokkal, apró ajándékokkal is kedveskedtek a reggeli mellé. BAM Kiskőrös 2014!"


Lentiben a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület vendégelte meg a bicikliseketMarcaliban a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár  megint kitett magáértNyíregyházán kb. 130-140 biciklis reggelizett csütörtök reggel.Pécsett volt talán a legprofibb a kávészolgáltatás
Itt ingyenes biciklis gravírozást is lehetett kérni a rendőrségtől.

Sopronból jelentik: 150 péksüti, 400 palacsinta, 300 Túró Rudi, 300 Jó reggelt keksz, 60 liter Sió gyümölcslé, rengeteg tea és kávé ... :) További fotók itt.


Szegeden sokan megtanulták, hogy ha korábban jönnek, akkor inkább jut nekik a reggeliből, ezért már jóval korábban sokan jöttek, és céltudatosan megrohantak minket. Aztán már a 8 előtti 20 perces csúcsra nem is jutott semmi. :) A Szegedbicaj híre, minden fotó itt, a Délmagyar beszámolója itt.Székesfehérváron 2 helyszínen, a Palotai kapu téren és a Sárkeresztúri út-Holland fasor kereszteződésében szervezték önkénteseink az osztást. Köszönet a támogatásért a Moonlight rendezvénynek és a Museum Cafénak.Szentendréről Fotók hamarosan!

Zalaegerszegen a Kerékpárosklub zalaegerszegi önkéntesei és a BGF csapata hozta össze a 2 reggeli helyszínt. A főiskola kampuszán helyben termett mentából és levendulából készített tea, házi befőzésű sárgabarack-, szilva- és málnalekváros kenyér és a bringás reggeli szinte kötelező elemének számító kakaós csiga és alma volt a menü.Veresegyházán már október 7-én lezajlottak a reggelik a GE támogatásával. Fotók hamarosan!
 


Köszönet fotósainknak: Bánki Eszter, dr. Csüllög Imre,  Gombos Tamás, Halász Áron, Hársch Ferenc, Kalo Márk, Király Botond, Lobenwein Marcell, Ódor Bettina, Stankovics Andor, Vargosz, (a lista véglegesítés alatt) 


Bánki Eszter fotói több helyszínről itt. Itt pedig a Kerékpárosklub fotóalbuma minden helyszínről.


Sajtómegjelenések

A Cyclechic.hu beszámolója


http://www.dehir.hu/videogaleria/esoben-is-sokan-bringaznak-munkaba/

http://www.szon.hu/bringas-reggeli-nyiregyhazan/2671757

http://www.haon.hu/video-bringas-reggeli-debrecenben/2671449

http://www.kelet.hu/helyi/2014/10/09/bringas-reggeli.kelet

http://marcaliportal.hu/index.php/varosunk/22813-bringas-reggeli-a-koeny...

http://marcaliportal.hu/index.php/varosunk/22813-bringas-reggeli-a-koeny...

http://www.elvira.hu/hirek/hir.php?mid=1543678936d330

http://energiaoldal.hu/tizezren-inditottak-a-napot-bringas-reggelivel/