Miért jó tagnak lenni?

Bringázni Élmény! – országos kerékpáros szakmai konferencia

December 2-án kerül megrendezésre a Bringázni Élmény! – országos kerékpáros szakmai konferencia, amelyet a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ és a Magyar Kerékpárosklub közösen szervez. Fontos, hogy sokan jöjjenek el - elsősorban önkormányzatoktól felelős szakemberek, döntéshozók. Számukra is fontos tapasztalatokról fog előadni a két külföldi előadónk is (Bécsből és Koppenhágából), akik a saját tapasztalataikon keresztül mutatják be, hogy miért éri meg tenni a kerékpározás elterjedéséért egy település önkormányzatának.
 
A konferencia célja, hogy bemutassa a Bringázni élmény! program eddigi eredményeit polgármestereknek, önkormányzati szakértőknek és döntéshozóknak, továbbá, hogy ismertesse a kerékpáros fejlesztések alkalmazási lehetőit és előnyeit - tekintettel az új Európai Uniós költségvetési időszakra.
 
 
A konferencia témái:
a Rajka-Budapest, Budapest-Balaton, Balatoni Bringakörút és a budapesti átvezetések megvalósíthatósági tanulmányai, valamint Kerékpáros program és jövőkép. A részletes programot itt tudod letölteni.
Vendégelőadók: (szinkrontolmácsolás biztosított)
- Martin Blum, (Bécs Város kerékpárügyi megbízott), aki a „Kerékpáros fejlesztések bécsi tapasztalatairól” beszél.
- Troels Andersen, tervező, (Secretariat for The Cycling Embassy Of Denmark), aki a „Kerékpáros közlekedés gazdasági hatása a dán településfejlesztésben” címmel tart elôadást. (Az előadást a Dán Nagykövetség támogatja.)
 

 
A délutáni szekcióülések:
 
1. Infrastruktúra-fejlesztés – Kovács Gergely, TRENECON COWI 
A szekció a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének aktualitásait járja körbe, fővárosi és vidéki példákon keresztül bemutatva a legújabb műszaki megoldásokat. Bemutatásra kerül a kiemelt kerékpársáv alkalmazására készült tervezési útmutató. Ezenkívül betekintést kapunk az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok felhasználási lehetőségeiről.
 
2. Közbringa rendszerek – Dalos Péter, Budapesti Közlekedési Központ
A szekció a hazai közbringa rendszerek változatos célkitűzéseit, különböző üzemeltetési modelljeit és a kiegészítő intézkedéseket mutatja be. Bemutatásra kerül, hogy a közbringa rendszerek milyen módon segíthetik elő a kerékpározás népszerűsödését.
 
3. Kerékpáros audit – László János és Radics Miklós, Magyar Kerékpárosklub
A Magyar Kerékpárosklub 2015-ben indítja el Magyarországon a BYPAD kerékpáros auditálást. A workshopon közös munka keretében ismerkedhetnek meg a résztvevők a módszerrel, annak hasznával és alkalmazhatóságával.
 

 
A részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött. Itt tudsz regisztrálni.
(Érkezési sorrendben november 20. (csütörtök) 11 óráig fogadják a regisztrációkat.)
Időpont: 2014. december 02., kedd 9.30 – 16.30
Helyszín: Danubius Hotel Helia (1133 Budapest, Kárpát utca 62–64.)
 
A részletes program és a meghívó alább tölthető le:
 
CsatolmányMéret
Kerekparos_Konferencia_Program.pdf108.38 kB
Konferencia Meghivo KKK.pdf172.17 kB