Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Költségtérítés a kerékpárral megtett szolgálati utakért Bécsben

A kerékpárral megtett szolgálati utakért is lehet kilométerenkénti térítést igényelni. A cél, hogy a bécsiek használják gyakrabban a biciklijüket munkájukhoz is.

A két keréken megtett szolgálati utakért kilométerenként 38 eurócent (mintegy 114 forint) igényelhető a munkaadótól. Ehhez - az autóhasználathoz hasonlóan - a biciklivel megtett kilométerekről is útnyilvántartást kell vezetniük az alkalmazottaknak. Ha a vállalat nem fizeti ki ezt a juttatást, akkor évente akár 570 euró (170 ezer forint) költségtérítésre jogosult a dolgozó.  Forrás: HVG

A kerékpározás évével Bécsben nagy lendületet vettek a kerékpáros fejlesztések, események. A Fahrrad Wien a Kerékpározás Éve keretein belül hasznos információkat kínál, szolgáltatási akciókat szervez, lehetőséget ad e közlekedési mód kipróbálására, és természetesen még több új infrát épít. 

A kezdeményezés célja, hogy a bécsieknek kedvet csináljanak a városi kerékpáros közlekedéshez. 

Az érdekes szolgáltatási akciók és információs események mind azt a célt szolgálják, hogy motiválják a bécsieket a kerékpár gyakoribb használatára, és jöjjenek rá, hogy különösképp a belvárosi területeken a kerékpár a legideálisabb közlekedési eszköz. 
 
 
A kerékpárúthálózat tovább bővül Bécsben. A Ring-en túli oldalakon is befejeződnek az építkezések és a hálózat hiányosságait is orvosolják.
 
A városvezetés azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kerékpáros közlekedés az összes közlekedési alkalom 10 %-a legyen 2015-re.
 
 
2013 június 11-14 között Bécsben rendezik meg a Velo-city Konferenciát. Ez a konferencia a világ legnagyobb kerékpározás témájú konferenciája, melyet minden évben megrendeznek.
Több, mint 1000 résztvevőre számítanak júniusban. Az eddigi rendező városokban a konferencia megrendezése oda vezetett, hogy a kerékpáros közlekedés méginkább a gondolkodás előterébe és a döntéshozók látóterébe került. Ezt akarják Bécsben is elérni, aminek köszönhetően Bécs a kerékpározás városává válhat.
 

Nemrégiben Ausztriában módosították a Kreszt is: már nem minden kerékpárút használata kötelező. Erről további infót és az új táblákat is itt láthatod.