Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Így lett bringás város Amszterdam

See video

Dokumentumfilm Amszterdamról, a világ bringás fővárosáról. 

Egyszer Amszterdamot is az autózás alá akarták szervezni, széles utakat és nagy forgalmat vezettek a történelmi belvárosba. A növekvő balesetek, környezeti és építészeti károk ellen tiltakozó civilek nyomása, valamint az olajválság hatására a város aztán a bicikli mellett döntött, és egy élhető, jó levegőjű, közösségi terekben gazdag város lett Amszterdamból.
A film bemutatja, hogyan lett autósból bringás város Amszterdam, hogyan nyújt megoldást mindenre a kerékpár, és ezt milyen infrastruktúra segíti. A bemutatja azt a túlszabályozás helyett együttműködésre alapozó rendszert, ami máshonnan jövőknek kaotikusnak tűnhet. 
A filmből kiderül, hogyan lesz az élet természetes része a kerékpár, ha emberek ebben nőnek fel, hogyan szállítják anyák a gyerekeiket (vagy akár egy mosógépet) biciklin, hogyan mennek elegáns üzletemberek tárgyalásra kerékpáron.

Ezt a filmet mindenkinek látnia kell!

Készítette: Streetfilms, eredeti feltöltés: https://vimeo.com/77084110
A fordítást és feliratot a készítők engedélyével a Magyar Kerékpárosklub megbízásából a CMfelirat csapata (Árvay Mária, Paksi Attila), illetve az Infocracy.hu készítette.