Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Hétfő: a nulladik nap!

Bár hivatalosan június 11-én, kedden kezdődik a konferencia, sokan már hétfőn is dolgoztak: Az ECF (az Európai Kerékpáros Szövetség) tagjai több témában tartottak megbeszéléseket, workshopokat:

Scientists for Cycling – A kerékpározás megduplázásának tudománya Európában
Az EU nemrégiben elhatározta, hogy 2020-ra 15%-ra növeli a kerékpár mint jármű arányát a közlekedésben (modal share. Hogy lehet ezt a célt elérni, mi ennek a tudománya? Ezt a kérdést már tudományosan kell megközelíteni, ezért az ECF "Tudósok a kerékpározásért" hálózata ezt a témát vizsgálta részletesen szakemberei segítségével.
http://www.ecf.com/projects/scientists-for-cycling/

Az ECF "Cities for Cycling" hálózatának tagjai is megtartották éves találkozójukat, és a jövő kerékpáros városainak kérdéskörét járták körül. http://www.ecf.com/projects/cities-for-cyclists/

Az EuroVelo koordinátorok éves találkozóját is megtartották
Az EuroVelo lesz mindenképpen az idei Velo-city központi témája. Az összes EuroVelo koordinátor jelen volt
A megbeszélt témák a következők voltak: EuroVelo.com weboldal, az utak üzleti modellje - amit nem szabad alulbecsülni, amikor ilyen mértékű projektről van szó. Fenntarthatóság: hogy lehet az utakat hosszútávon és fenntartható projektként kezelni?
http://www.eurovelo.org/news/2013/05/06/

Európai Kerékpáros Koordinátorok találkozóján 15 országból több, mint 20 szakember vett részt. Az egyes országok kerékpáros politikájának megvitatása nagy érdeklődésre tartott számot. Úgy vélik, az országkoordinátoroknak érdemes minden évre egy specifikus témát választaniuk, és az ECF így jobban tudja őket támogatni. Ilyen témák a következők lehetnek például: biztonság, pénzügyi ösztönzés, ismertség növelése, kerékpárlopások, oktatás, infrastruktúra kutatás és statisztikák.
http://www.ecf.com/projects/national-cycling-officers-network/

Ha többet szeretnél tudni, részletek itt!