Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Országos szervezetfejlesztő találkozót tartottunk

Szombaton a Kerékpárosklub több mint 30 önkéntese, területi szervezeti vezetője és munkatársa találkozott a Szimpla Kertben, hogy a legfontosabb idei ügyeinkkel, a helyi csoportok munkájának és új tagok bevonásának hatékonyabbá tételével foglalkozzunk.

Harmadik éve tartunk szervezetfejlesztő napot februárban, amin a Kerékpárosklub országos hálózatának vezetői találkoznak. Szeretnénk minden évben tovább erősíteni a kerékpáros közlekedés fejlesztéséért és népszerűsítéséért végzett munkát, segíteni és bővíteni a klub helyi csoportjainak kapacitását, tudását, megismerni egymás utóbbi egy évét és éves tervet. A szombati találkozó kiemelt témája új támogatók, tagok, önkéntesek elérése és bevonása, csoportjaink erősítése volt.

A találkozón ott volt a Kerékpárosklub érdi, dunaújvárosi, székesfehérvári, szegedi területe szervezetének, a Bringázz Sopron Egyesületnek, az észak- és kelet-pesti, illetve az észak- és dél-budai csoportok több tagja, a klub elnöksége, munkatársai és önkéntesei.

Délelőtt a civil szervezetek fejlesztésével foglalkozó Mozaik Hub igazgatója, Cernov Mircea közreműködésével beszélgettünk az önkéntesség fejlesztéséről, bevonási lehetőségekről, módszerekről. A Mozaik Hub civil szervezetek számára indított képzésein már többen részt vettünk, mindenkinek ajánljuk.

A délutánt Molnár Berta közlekedési szakértőnk és Halász Áron elnökségi tag és kommunikációs munkatárs hollandiai bringabarát megoldásokról szóló előadásával nyitottuk. Ezután a klub elnöke, Kürti Gábor számolt be az utóbbi egy év eredményeiről és eseményeiről, majd a 2018-as terveket beszéltük át a helyi vezetőkkel.

Szó volt az idei bringás felvonulásokról, az 1% és a Bringázz a Munkába kampányok céljairól és közösségben végezhető feladatairól, a helyi szervezetek és a központ közötti kommunikáció fejlesztéséről. Utóbbi különösen fontos az országban tervezett biciklis fejlesztések terveinek véleményezése szempontjából, ennek módszereiről Molnár Berta tartott előadást. A helyi csoportok és a Kerékpárosklub hatékonyabb külső kommunikációjának fejlesztése érdekében Halász Áron tartott egy közösségi médiás, sajtókommunikációs és elméleti síkon futó előadást.

A találkozó nem jöhetett volna létre a Szimpla Kert és a Mozaik Hub támogatása nélkül. Köszönjük a helyszín felajánlását, illetve a workshop-ot! Külön köszönjük a részvételt mindenkinek, idén még egy hasonló találkozót tervezünk. A szervezésben nyújtott segítségért köszönet Szanyi Gergely elnökségi tagnak, Bársony Zsoltnak és a helyszínt biztosító Liptay Orsinak.

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!