Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Részt vettünk az iskolásoknak készült közlekedési füzetek elkészítésében

Minden 4-5. osztályos gyerek közlekedési, azon belül gyalogos és kerékpáros ismereteket tanulhat mostantól. Az Aktív Magyarország kormánybiztosság kezdeményezésére készült oktatófüzet elkészítésében a Kerékpárosklub is részt vehetett.

Sajtótájékoztatón mutatták be ma reggel a "Kerékpáros kisokos munkafüzet" kiadványt, amit 4-5. osztályos diákoknak juttatnak el ettől a tanévtól. 

Berzai Zsolt / ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, Berta Tamás / Közlekedéstudományi Intézet, Révész Máriusz / Aktív Magyarország kormánybiztos, Abelovszky Tamás / BringaAkadémia, Kürti Gábor / Kerékpárosklub
Fotó: Halász Áron / Magyar Kerékpárosklub

A BringaAkadémia korábbi kiadványai alapján, a Közlekedéstudományi Intézet szakemberei segítségével készült munkafüzet és Tanári kézikönyv elkészítését a Kerékpárosklub is véleményezte, illetve Molnár Berta kollégánk egy szemléletformálással kapcsolatos fejezetet is írt.

A gyerekek oktatását célzó program jól illeszkedik abba - a Kerékpárosklub által is képviselt - koncepcióba, hogy minden közlekedő tisztában legyen a közlekedés szabályaival és gyakorlatával. 

Fotó: Halász Áron / Magyar Kerékpárosklub

A mai reggeli sajtótájékoztatón Kürti Gábor, a Kerékpárosklub elnöke hangsúlyozta, hogy - bár továbbra is vannak tartalmi kritikáink (korábbi vélemények itt és itt) a füzettel kapcsolatban - a kerékpározást oktató programok nagyon sokat segíthetnek, hogy a következő generációknak természetes és mindennapos közlekedési eszköze legyen a bicikli. Jó infrastruktúra mellett a szemléletformálás segíthet lebontani a kerékpározás előtti legnagyobb gátat jelentő félelmet - mondta.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!
  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.
  • Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!