Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Napfényes nyaralás Burgenlandban: Ausztria napos oldala

Indul a nyári sportélet Burgenlandban – a kerékpármaratontól a fertő tavi úszófesztiválig
 
 
 
Ausztria legnapsütöttebb tartománya egész évben a sportbarátok paradicsoma  – a kiválóan szervezett sportesemények kavalkádja elsősorban tavasszal várja a Magyarországgal határos régió vendégeit. A Szörf Világkupától a kerékpár- és futómaratonon, a túraprogramokon keresztül egészen az úszófesztiválig minden esemény ugyanazt hirdeti: Sportoljon velünk, hozza formába magát a nyár kezdetére!
Az interaktív térképhez kattints ide.
 

Burgenland: Ausztria kerékpáros paradicsoma

A „drótszamáron” közlekedőket 2500 km-nyi kerékpár-úthálózat várja – a kedélyes családi túrától egészen az erőtpróbáló hegyikerékpár-pályákig. Különösen népszerű a 138 kilométer hosszú Fertő tó-kerékpárút, amely most már a „Felfedező túra” segítségével a Duna-kerékpárúttal is összeköttetésben áll. A hegyikerékpárosok Rosalia, Geschriebenstein (Írottkő) és Eisenberg meredek szakaszain igazán otthon érezhetik magukat. 
 
 
 
 
 
Az e-kerékpárokra tervezett programok Burgenlandban éppen úgy megtalálhatók, mint a kerékpármeghajtású hajtányokon megtett túrák vagy a quados és segway-kirándulások.
 
 
A túrázás, a futás és a nordic walking szerelmesei számára kellemes kikapcsolódást nyújtanak a következő szabadidő- és sportcentrumok: a Bad Tatzmannsdorf-i Lauf- & Walkingarena, a Fertő tavi Nordic Walking Panorama Park, a Bewegungsarena Stegersbachban, valamint a Fertő-zug–Heidebodeni Lauf- & Walkingarena. 
 
Ezenfelül a számtalan, régiókat is átszelő túraútvonalakon felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak – ilyen például a Semmeringtől Kőszegig vezető „alpannonia” magaslati és panorámaút.
 
 
A Kerékpárosklub tagsági igazolvánnyal rendelkezők 10% kedvezményt kapnak burgenlandi szállásadó partnereinktől. A lista itt érhető el.
 
Lovasok, golfozók és vitorlázók kedvenc találkozási helye
 
A nyeregbe pattanók 1500 km-nyi lovas túraúton élvezhetik a táj szépségeit: tucatnyi istálló, lovas fogadó és parasztgazdaság, GPS-rendszeren alapuló túratervezés ingyenes eszközkölcsönzéssel, valamint a „Burgenland im Galopp” hálózat vendéglátóhelyei mind-mind nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a tartomány Ausztria legnagyobb és legnépszerűbb lovasrégiójává válhasson.
 
A golfozók körében Burgenland elsősorban kedvező éghajlati adottságai miatt kedvelt. Ugyanis itt – Donnerskirchen, Lutzmannsburg, Bad Tatzmannsdorf, Stegersbach és Loipersdorf golfpályáin – csaknem egész évben gyakorolhatók az ütések. A Fertő tó is egész évben kínál sportlehetőségeket: melegebb évszakban Európa egyik legkedveltebb vitorlás és szörf célállomásaként tartják számon. 
 
Több település és sok-sok szálloda rendelkezik saját teniszcentrummal. Burgenlandban a labdarúgást is csupa nagybetűvel írják: a tartomány az osztrák nemzeti válogatott főszponzora, valamint a Vereinigung Best of Football szervezet nemzetközi elitklubokat is idecsábít edzőtáborozni.
 

Az idei szezon legfontosabb sporteseményei

1. időpont: 2013. június 2. (v) – június 8. (szo)
2. időpont: 2013. szeptember 22. (v) – szeptember 28. (szo)
ALPANNONIA® TÚRÁZÁSI HETEK – BAD TATZMANNSDORF
6 éjszaka, 4 nappali túra
Az alpannonia®-túraútvonalat a változatosság és a természeti látványosságok kísérik végig. Ez a határokat is átszelő panoráma-útvonal vérbeli túrázóknak ajánlott. Három osztrák tartomány – Alsó-Ausztria, Stájerország és Burgenland – és a szomszédos állam, Magyarország együttműködésével sikerült egy 120 km hosszú, végig kitáblázott magaslati utat létrehozni – ez a Keleti-Alpoktól, Semmeringtől egészen a magyar határvárosig, Kőszegig vezet.
 
2013. június 14–16.
FERTŐ TAVI ÚSZÓFESZTIVÁL – MÖRBISCH AM SEE (FERTőMEGGYES)
Szórakozás határok nélkül
 
A klasszikus tavi átúszás 2013-ban újra életre kel. A helyszínen, Mörbisch am See körül különféle távokat jelölnek ki mindenkinek, a hobbiúszóktól kezdve egészen az élsportolókig. Gyerekek részére is – korosztályok szerint eltérő távolságokkal – ajánlják a közkedvelt aquathlont, amely az úszás és futás kombinációja.
 
Sportolás a természetben
Az Unesco Világörökség részét képező egyedülálló természeti világ és kultúrvidék, a Fertő tó Nemzeti Park, valamint a Mörbisch am See-i 500 méteres úszóaréna különleges hangulatot árasztanak. A kísérők ezáltal a kitűzött szakasz nagy részét testközelből követhetik. A cél az, hogy a különféle versenyszámokat az egész család együtt teljesíthesse.
 
2013. június 30. – július 7.
65. NEMZETKÖZI OSZTRÁK KÖRVERSENY – AZ EGYIK SZAKASZ PODERSDORF AM SEE-BEN
Ez Ausztria legnagyobb kerékpáros sporteseménye – az egyik szakasz állomása Podersdorf am See. A részletek hamarosan olvashatók a következő weboldalon: www.oesterreich-rundfahrt.at
 
2013. augusztus 4.
20. KERÉKPÁROS BÉKEMARATON – STADT SCHLAINING
 
További programajánlatok, szálláshelyek, szolgáltatások magyar nyelven: http://www.burgenland.info/hu