Támogasd adód 1%-ával a klubot!

A kerékpározás 7 fő előnyét bemutató kampányt indítottunk

Ha menned kell valahova, inkább bringázz! – olvasható a plakátokon és netes hirdetéseken, melyek kihelyezésével a Magyar Kerékpárosklub rendhagyó Bringázz a Munkába kampányának új epizódja indult el Budapesten. A BKK megállóiban a „miért?” kérdésre is választ adunk: biciklin könnyebb tartani a távolságot, nem kell dugóban ülni és parkolóhelyet keresni, az immunrendszert mellett a szívet is erősíti, a város levegőjével is jót teszünk és még a kedvünk is jobb lesz tőle. A 13 éve zajló, a koronavírus miatt újratervezett Bringázz a Munkába kampányban először kórházak és szociális intézmények dolgozói kaptak bicikliket, az új szakaszban online és BKK megállókban népszerűsítjük a kerékpározást.

Tizenöt, a BKK felajánlásából biztosított helyszínen tettek ki a kerékpározást népszerűsítő plakátokat, melyek mindenkinek azt javasolják, hogy Inkább bringázz! A koronavírus miatt bezárt munkahelyekre tekintettel újratervezett Bringázz a Munkába kampányban első körben egészségügyi és szociális intézmények dolgozói kaptak kerékpárokat, most pedig a lakosságot motiváljuk arra, hogy porolja le mindenki a biciklijét és kezdje el használni. Ezzel a bringára ülő emberek és környezetükben élők is jól járnak. 

7 fő érvet hangsúlyozunk az új kampányban, amiért érdemes inkább bringával elindulni:

  • Kerékpározva könnyebb másoktól távolságot tartani
  • Kerékpárral nem kell a dugóban ülni
  • Kerékpárral nem kell parkolóhelyet keresni
  • A kerékpározás erősíti az immunrendszert
  • A kerékpározás erősíti a szívet
  • A kerékpározás jót tesz a városi levegőnek
  • És a kerékpározástól jobb kedvünk is lehet

Egyetértesz? Oszd meg az érveket a Facebookon is, itt találod a képeket!

A kerékpározás a koronavírus járvány újabb elterjedését is segíthet elkerülni, hiszen biztosítja a távolságtartást és nem szennyezi a levegőt. Utóbbi különösen fontos a városok számára, hiszen nemzetközi kutatások eredményei azt mutatják: a légszennyezés mértéke szerepet játszhatott a vírus terjedésében is. A Magyar Kerékpárosklub ezért azt üzeni, hogy aki csak teheti, üljön kerékpárra, ezzel magának és környezetének is jót tehet.

A Kerékpárosklub 2018-as reprezentatív kutatásából kiderült, a magyar felnőtt lakosság 84%-ának elérhető opció a kerékpározás, 67%-nak saját biciklije is van, ami óriási lehetőség a városok élhetőbbé tételére.

A Kerékpárosklub gyakorlati tippekkel, tanácsokkal is segít a kerékpárra váltásban. A  Kisokos kiadványunkból a kerékpárvásárlástól jellemző tévhiteken és szabályokon át a legfontosabb közlekedési tippekig lehet hasznos információkhoz jutni.

A járvány miatt újratervezett, 13 éve futó Bringázz a Munkába kampányban idén tavasszal összesen 230 kerékpárt kaptak egészségügyi és szociális intézményekben dolgozók Budapesten és Nagykanizsán a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Csepel Zrt. jóvoltából. Ezen kívül – a hagyományos nyereményjáték elmaradása miatt - köztéren, közösségi médiában és sajtóban folytatódik a bringázás előnyeit bemutató kampány.

A rendhagyó Bringázz a munkába! kampányt a Magyar Kerékpárosklub szervezi, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel, a Magyar Kerékpáros Szövetséggel és a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetséggel, mint társszervezőkkel közösen, az Innovációs és Technológiai Minisztérium – mint a védjegyoltalom jogosultja – hozzájárulásával és az Aktív Magyarország anyagi támogatásával.


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!