Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Tarlós Istvánnal tárgyaltunk a budapesti kerékpározás fejlesztéséről

Másfél éves enyhülési folyamat végére értünk Tarlós István főpolgármesterrel. A Révész Máriusz kormánybiztos közvetítésével létrejött 2 órás keddi megbeszélésen a budapesti kerékpáros közlekedés fejlesztésének következő lépéseiről tárgyaltunk.

Legfontosabb felvetésünk, hogy a Balázs Mór Tervben célként kitűzött 10%-os kerékpáros forgalmi részarány csak egy átgondolt kerékpáros stratégia mentén érhető el. A közeljövőben együttműködési megállapodást kötünk, melynek része lesz egy kerékpáros kerekasztal felállítása a Budapesti Közlekedési Központ, Budapest Közút, BRFK és Városüzemeltetési Igazgatóság meghívásával.

Ebben dolgozzuk ki a főváros kerékpáros stratégiáját, a Magyar Kerékpárosklub Budapest Programjának lehető legtöbb, mindkét félnek vállalható pontját beépítve. 

Az együttműködés többek között kiterjed majd a közgyűlés elé kerülő, kerékpározást érintő témák előkészítő egyeztetésére is. A tárgyaláson felmerült a Bubi jelenleg körülményes adminisztrációjának egyszerűsítése, és a főpolgármester ígéretet tett, hogy megvizsgálják felvetésünket az éves BKK bérlethez járó éves Bubi bérlet bevezetéséről.

A folytatásról tájékoztatni fogunk benneteket.

A fővárosi biciklis nagyprojektekben végzett munkánkat itt követhetitek.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!