Facebook Instagram Youtube

Hírek: kerékpártárolás

Összegyűjtöttük Budapest 150 legjobban hiányzó kerékpártárolóját
Nem csak kerékpársávokkal és utakkal lehet segíteni a bringás közlekedést, hiszen valahova parkolni is kell, ha megérkeztünk. Ha a tömegközlekedési csomópontokban, közintézményeknél, boltoknál, népszerű közösségi terek, szórakozóhelyek és más úticélok közelében biztonságos és jól használható kerékpártárolók lennének, akkor sokkal többen közlekednének biciklivel. A Kerékpárosklub – területi szervezeteinek javaslatait beépítve – tavaly összegyűjtötte azt a 150 helyszínt, ahol a biciklis forgalom alapján legjobban hiányoznak a tárolók.
2019.01.15 |  aron
A kerékpározás és vasúti közlekedés kapcsolatának lehetőségei Budapesten
Képzeljük csak el, milyen egyéni és helyi hatásai lennének, ha a több ezer érdi, gödöllői, tatabányai, esztergomi, váci vagy székesfehérvári ingázó kerékpárral közelíthetné meg a vasútállomásokat! Ők az autópályák helyett 10-15 perc alatt eltekernének a helyi vasútállomásra, vonatra szállnának, majd a városban egy második – akár saját vagy közösségi  – bicikli segítségével a munkahelyükre érnének. A vonaton pihenni, vagy már dolgozni tudnának, és a napi testmozgás is ingyen meglenne.
2018.03.23 |  aron
A békásmegyeri lakótelep kerékpárosai a legelégedetlenebbek a III. kerületben
A lakótelepi kerékpártárolás nehézségeinek megoldásában próbál segíteni a Magyar Kerékpárosklub Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának. A kerületi igények felmérését online és személyes kérdőívek, valamint egy lakossági fórum keretében végeztük idén ősszel. Alább a jelenlegi helyzettel való elégedettség és lehetséges megoldások támogatottságát vizsgáló kérdőívünk eredményeit olvashatjátok.
2017.11.16 |  aron
Köszönjük a szavazatokat, nyert a bringatároló-építési kezdeményezésünk!
Kampányunknak és szavazataitoknak köszönhetően 50 millió forintos keretből épülhetnek bringatárolók Budapest legforgalmasabb csomópontjaiban és fontos úticéljainál, kulturális központok, üzletek előtt. Budapest részvételi költségvetéséhez leadott javaslatunkban 180 helyszínt jelöltünk meg, ahol kerékpárparkolókat lehetne építeni a rendelkezésre álló pénzből.
2021.08.25 |  aron
8 bringa / 1 autó
Még tavaly novemberben történt, hogy Újbuda egyik csendes, családias környékén, a Kanizsai utcában 8 kerékpár férőhelynyi tároló "nőtt ki a földből" az egyik ház előtt. Persze, ennél kevésbé meseszerű a történet, hiszen sajnos nem létezik bringatároló magkeverék, amit bárhová elszórhatunk a városban és másnapra ott terem az ideális (vagyis nem küllőtörő) parkoló.
2024.01.30 |  melinda
A vasút és a kerékpár összetartozik
A vasúti és a kerékpáros közlekedés kombinálása ötvözi az autóhasználat előnyeit: gyorsaság és rugalmasság.
2024.03.01 |  melinda