Facebook Instagram Youtube

Hírek: TOP

Tényleg ki kéne szélesíteni az utat? A gerjesztett kereslet esete
Amikor a forgalomtól zsúfolt autópályák bővülnek, az új sávok gyorsan feltöltődnek. Miért? Így működik a „keresletgerjesztés" logikája.
2018.10.31 |  aron
30 vidéki település, 5 regionális fejlesztés és 22 budapesti kerület terveit véleményeztük 2017-ben
Budapest mellett vidéken is aktívak vagyunk. Célunk mindenhol ugyanaz: vonzó és biztonságos utak tegyék elérhetővé az uticélokat mindenki számára. Olvasd el, milyen beruházásokhoz szóltunk hozzá 2017-ben!
2018.01.16 |  aron
Mérnökök felelőssége a közlekedési balesetek elkerülésében
A mérnökök nem tudják önállóan megváltoztatni a rendszert, de ők azok, akik hitelesen állhatnak a változás élére. Döntő hatása lenne, ha mérnök kollégáim hozzáállása megváltozna.
2017.10.30 |  aron
Pazarlás és jó példák, így költik vidéken a bringázásra szánt uniós milliárdokat - tudod, mi épül a megyédben?
Az utóbbi hónapokban újabb uniós forrásokból finanszírozott kerékpáros fejlesztéseket hagytak jóvá összesen közel 47 milliárd Ft értékben. Ebben jelentős számban vannak igen hasznos projektek, de óriási különbségeket lehet felfedezni minőségben és korszerűségben az egyes pályázatok között.
2017.09.12 |  aron
Fenntarthatónak hívott közlekedésfejlesztés - Hogyan folynak el milliárdok az autózás támogatására?
A legújabb, 2014-2020 közötti időszakra szánt uniós támogatási programok egyike az ún. Fenntartható városi közlekedés, ami számos pályázati kiírásban támogatja sok milliárd forinttal a gyaloglás, a kerékpározás és a közösségi közlekedés fejlesztését Magyarország városaiban. Elvileg. A valóságban ezzel szemben a kiírásban jól elrejtett lehetőségekre („közlekedésbiztonsági fejlesztések”, parkolófejlesztés forgalomcsillapítás részeként) építve egyes önkormányzatok a forrás céljával teljesen ellentétesen parkolóházakra és turbókörforgalmakra fordítják ezeket az összegeket. A fenntartható közlekedési módokra csak minimális összegeket szánnak. Épp azokban a megyei jogú városokban jellemző ez a gyakorlat, ahol kisebb városokhoz képest nagyobb az autóforgalom, de fejletlen a helyi tömegközlekedés, a kerékpározás viszont ki tudná szolgálni a mindennapos közlekedési igényeket. 
2017.07.26 |  aron