Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Előrelépés Szentendrén: a közgyűlés a Magyar Közúthoz fordul

Sok sok év próbálkozása után Szentendre város közgyűlése végre döntött arról, hogy kezdeményezi a Magyar Közút Zrt-nél a kerékpározás tiltásának megszüntetését a 11. főúton. 
Ez még nem a teljes siker, de hatalmas előrelépés az ügyben. Mindez pedig köszönhető a szentendrei civil kerékpárosok kitartásának és Szentendre lakosságának.

Szentendre belterületén - a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett – 11-es számú főúton kerékpározást tiltó jelzőtáblák nehezítik a közlekedők, sportolni vágyók mindennapjait. Az illetékesek szerint a főúton való tekerés balesetveszélyes, a meglévő hálózati elemek kellőképpen lefedik a kerékpározni vágyók igényeit. A jelenlegi szabályozás ellehetetleníti a kerékpárral közlekedést, mind a helyi-, mind az átmenő forgalom tekintetében.

Az előzményekről itt olvashatsz.

A Magyar Közút Zrt-hez küldött beadvány itt olvasható.


Az aláírásgyűjtés honlapja: http://www.bringazona.hu/

Időközben megalakult Szentendrei Területi Szervezetünk is, Facebook oldalukat itt tudod követni

 

CsatolmányMéret
Szentendre_Eloterjesztes.pdf1.71 MB

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Kedves Fintai!
Te például déli irányba hol bringázol? A bicikli út a Duna korzóba ütközik. Északi irányba teljesen jól működik, déli irányba behajtani tilos, és nincs kiegészítő tábla! Köszönjük...
Lehet még a 11-es mellett (a bűzben) járdázni, ugye 10km/h-val, vagy macskaköves kisutcákban bolyongani a turistákat kerülgetve. Főleg országútival csodálatos élmény, amikor a kockakövek közé szorul a kereked.

Én minden nap Szentendréről tekerek Pestre a belvárosba és vissza. Szóval kicsit erős hogy "ellehetetleníti a kerékpárral közlekedést"
Nem mondom hogy jók az utak, de több útvonalból is lehet választani, és pl. nekem eszembe sem jutna a bűzben tekerni a Duna part helyett. Viszont ha másnak ez fontos akkor hajrá!

Na, ez már valami!