Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

A kormány elfogadta a Nemzeti Közlekedési Stratégiát - és benne a Kerékpáros Koncepciót

Másfél év előkészítő munka után 2014. augusztus 28-án a kormány elfogadta a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-Fejlesztési Stratégiát - és benne a kerékpáros koncepciót is, melyben komoly előkészítő munkát végeztünk mi is!
 
A koncepció előkészítésében többszörösen résztvettünk. Emiatt jött létre másfél évvel ezelőtt a Kerékpáros Kerekasztal a 6 legjelentősebb kerékpáros szervezet (Kerékpáros Magyarország Szövetség, Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége, Magyar Kerékpárosklub, Magyar Kerékpársportok Szövetsége, Magyar Természetjáró Szövetsége, Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség) valamint az európai szövetségünk, a European Cyclists' Federation részvételével.
 
Közösen készítettük el a Nemzeti Kerékpáros Koncepciót. Ez beépült abba a koncepcióba, ami a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-Fejlesztési Stratégiának is része. Ez az anyag lett az alapja annak a munkának, ami segítségével megszületik majd a 2014-2020-as időszak operatív programjainak kiírása.
 
A stratégiában integráltan megjelenik a kerékpár, de külön is készült egy koncepció, ami tartalmaz minden olyan fontos elemet, amit a szakemberek fontosnak tartottak.
 
Az anyag elkészülte óta már a 2014-2020-as operatív programok kidolgozásában is résztvettünk, mely ez alapján készült, azaz ott is megjelentek a kerékpáros szempontok.
 

Itt olvashatsz tovább:

  • A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye
  • A Napi Gazdaság cikke
  • A Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-Fejlesztési Stratégia

Előzmények: