Miért jó tagnak lenni?

Jelenlegi és volt tagjaink motivációi

2012 őszén megkérdeztünk titeket, mi motivál benneteket abban, hogy belépjetek a Magyar Kerékpárosklubba. Illetve, ha megszüntetitek klubtagságotokat, vajon miért teszitek. Az eredményekből az látszik, hogy jelenlegi és volt tagjainkat egyaránt a kerékpáros ügy támogatása vonzotta elsősorban a klubba. Köszönjük, hogy segítetek minket közös célunk elérésében!

A jelenlegi tagok döntő hányada meg akarja majd hosszabbítani a tagságát. A volt tagok sem konkrét ok, hanem inkább egyfajta „közömbösség” miatt nem hosszabbítottak – de itt sem szabad arról megfeledkezni, hogy a kérdőívet azok töltötték ki, akik még mindig legalább ennyire fontosnak érzik a Kerékpárosklubot.
 
A volt tagok elsősorban a klub nyitottabb működésének hatására újítnák meg tagságukat.
 

 

A belépés motivációi

A belépésről történő döntésnél egyértelműen a kerékpáros ügy támogatása volt a legfontosabb tényező, és viszonylag nagy súllyal befolyásolták a döntést a tagsággal járó biztosítások is. Közepesen vonzó a közösség, illetve a vasúti kedvezmény. A boltokban, szolgáltatóknál kapható kedvezmények estek latba a legkisebb súllyal.
 

A kilépés motivációi

A volt tagok kilépésekor egyik vizsgált tényező sem bizonyult perdöntőnek, a feltárt adatok inkább egyfajta érdektelenséget jeleznek. A volt tagok esetében elsősorban a Kerékpárosklub nyitottabb működése hatna a tagság megújításának irányába. A jobban fejlődő kerékpáros infrastruktúra, a klub jobb szolgáltatásai és a kedvezőbb anyagi helyzet közel azonos mértékben hatnának az újbóli belépésre. A válaszadók között meglepően magas a jelenleg külföldön élők – és tagságukat emiatt szüneteltetők – aránya.
 
A kutatás részletes elemzése alább letölthető.
 
CsatolmányMéret
belépési motivációk kutatása.pdf826.23 kB

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Arra a lehetetlen biztosításra gondolsz, vagy az általam soha ki nem használt utazási kedvezményre?

Ember! Minden harmadik tag töltötte ki. Szerinted az a maréknyi 1xxx tag azért lépett be, mert olyan vonzóak a szolgáltatások?

Biztos ott volt a valamelyik hírlevélben, amelyeket soha nem olvasok el. Mint ahogyan azt sem olvastam el amikor regeltem, hogy az adataim mindenki számára nyilvánosak ... pedig biztos le volt írva.

És pont most leveleztem egy kilépett taggal, hogy ugyan már, lépjen be ismét ... pedig nem is ismerem.

ja, és a spamrobotok kommentjeit jó volna ha valaki törölné innen! kössz

„Az eredményekből az látszik, hogy jelenlegi és volt tagjainkat egyaránt a kerékpáros ügy támogatása vonzotta elsősorban a klubba.” – „de itt sem szabad arról megfeledkezni, hogy a kérdőívet azok töltötték ki, akik még mindig legalább ennyire fontosnak érzik a Kerékpárosklubot.”

Van egy gyanúm, hogy pont azok nem töltögetnek ki kérdőíveket, akiket nem az ügy, hanem a szolgáltatás vonzott...

Azért megy az 1%, csak megkérdeztem ...

Milyen csatornán voltunk megkérdezve?

Most a "kerékpáros ügy"-et kéne felboncolni, mert lehet, hogy a lehetséges leendő tagoknak ez túl tág fogalom. További jó munkát!