Facebook Instagram Youtube

Hírek: oldaltávolság

1.5 és 2 méteres előzési oldaltávolság és más bringabarát KRESZ változások Németországban
Kötelező minimális előzési oldaltávolságot, kerékpáros zónák, bringasztrádák és teherkerékpár-parkolók kijelölését, piros lámpánál jobbra kanyarodás lehetőségének megadását, kerékpározók előzésének tilalmát és további bringabarát változtatásokat vezetnek be a német KRESZ-módosítások során. A Kerékpárosklub több éve dolgozik a - többek között - előzési oldaltávolságot tartalmazó KRESZ-módosításáért, de a három éve állami szinteken zajló egyeztetések egyelőre nem vezettek sikerre.
2020.02.28 |  aron
A fényvisszaverő ruházat nincs hatással az előzéskor tartott oldaltávolságra
A KRESZ-ben kötelező lakott területen kívül és rossz látási viszonyok esetén a fényvisszaverő ruházat használata, és mi is erősen ajánljuk. Sok közlekedésbiztonságot célul tűző kampányban is felhívják rá a figyelmet. Viszont az olyan kampányok, amik - különösen városokban - kizárólag a fényvisszaverő mellény használatára fókuszálnak, azt sugallják, hogy a gyengébbnek kell magát az erősebbel szemben megvédenie, és nem kerül szóba a gyengébb védelmének elve.
2013.12.02 |  Emese
Kötelező előzési oldaltávolságot szeretnénk - Bringabarát KRESZ-módosítások jöhetnek
Február 1-jén civil és állami érintettek részvételével indult meg a KRESZ bringás vonatkozásainak frissítéséről szóló munka Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos hivatalában. A Kerékpáros Miskolc Egyesület és a Kerékpárosklub közösen terjesztette be javaslatait a kötelező előzési oldaltávolság és a kerékpáros utca fogalmának bevezetéséről, a kötelező kerékpárút-használat megszüntetéséről, a gyengébb közlekedők védelméről és további kérdésekről.
2017.02.03 |  aron
Angol rendőrök nem a bringázókat riogatják, hanem az előzési oldaltávolságot tanítják autóvezetőknek
A Cycling UK nevű angol bringás szervezet a West Midlands-i rendőrséggel közösen, egy távolságot jelző szőnyeggel tanítaná meg az autóvezetőknek a biztonságos oldaltávolsággal való előzést. A szervezet Kickstarter gyűjtött sikeresen adományokat, hogy országossá tehessék a kampányt.
2017.07.13 |  aron