Facebook Instagram Youtube

Hírek: egyetem

Mi gátolja a döntéshozókat a kerékpározás fejlesztésében?
A fenti kérdésre kereste a választ több tucat önkormányzati dolgozó és városvezető részvételével megtartott előadásában a Kerékpárosklub elnöke, a kerékpározás előnyeit és a kerékpáros beruházások sikertelenségének okait is elemezve. Nem az ma a baj, hogy kevesen akarnak vagy tudnak kerékpározni, hanem az, hogy kevesen mernek – mondta Kürti Gábor, a megoldás érdekében a Kerékpárosklub szakmai együttműködését ajánlotta.
2019.12.14 |  aron
Környezetpszichológiai kutatásokkal segíthetjük a kerékpározás terjedését
Együttműködési megállapodást kötött a Kerékpárosklub az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karával, melynek célja környezetpszichológiai eszközökkel vizsgálni a kerékpározás terjedésének lehetőségeit.
2019.12.11 |  aron
Szabálytalan kerékpárosból szabályos – tabufeszegetés közlekedésrendész hallgatókkal
November 22-én este előadást tartottunk a BKK és az NFM kollégái mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közlekedésrendész hallgatói számára a Közlekedésbiztonsági Tudományos Diákkör keretében.
2017.12.14 |  aron
Kerékpáros kommunikációról tartottunk előadást az ELTE média szakán
„Hogyan vennél rá minél több 18-25 évest, hogy biciklivel közlekedjenek a mindennapokban?” - erre a kérdésre kellett választ adniuk az ELTE Bölcsészettudományi Kar média szakon Hammer Ferenc vezetésével futó kreatívgazdaság versenyszeminárium diákjainak a Kerékpárosklub elnökhelyettese és szóvivője által tartott órán.
2019.03.11 |  aron
Szakmai, nemzetközi, egyetemi diskurzusokon álltunk ki a rakparti kerékpársávokért
A Kortárs Építészeti Központ és a Climate – KIC szervezésében szakmai közönségnek, illetve diákoknak rendezett kerekasztalokon vettünk részt, amelyeken a budapesti rakpartok kerékpárosbarát fejlesztésének és közösségi terek kialakításának fontosságát hangsúlyoztuk.
2018.10.29 |  aron
A BME-n adtunk elő arról, mit tanulhatunk a szabálytalan kerékpározóktól
Lehetőségünk nyílt előadást tartani a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Közúti pályák tantárgy keretében márciusban és májusban.
2018.06.06 |  aron