Facebook Instagram Youtube

Hírek: Eger

Elkészítettük Eger kerékpárosbarát átalakulásának koncepcióját
Eger önkormányzatának megbízásából elkészítettük a város kerékpárosbarát átalakításának koncepcióját. A  “Kerékpárosbarát Eger” koncepcióban leírtak megvalósításával sikeresen növelhető a biciklis közlekedés városi aránya. Eger a korábbi évtizedek fenntarthatatlanná vált autóközpontú fejlesztéseinek ellenére számtalan kiaknázatlan lehetőséggel rendelkezik, hogy a fiatalok és idősebbek is kényelmesen, biztonságosan, kerülőutak nélkül juthassanak el A-ból B-be kerékpárral. Átlagos városban megtett 3-5 kilométeres utazásokhoz a kerékpár a leghatékonyabb jármű, így egri javaslataink más településeken is alkalmazhatóak.
2016.02.25 |  aron
Elkészítettük Eger kerékpáros problématérképét
Felmértük a város közlekedési hálózatát, a lakosok igényeit,  meghatároztuk azokat a kritikus konfliktuspontokat, amelyek felszámolásával kényelmesebbé és biztonságosabbá tehető a mindennapi kerékpárhasználat.
2015.06.10 |  aron
Folyamatosan dolgozunk Egerben – április 5-ig értékelheted a város bringázhatóságát!
Megállás nélkül zajlik Eger biciklibaráttá válását előkészítő munkánk. Március közepén a város vezetőinek, rendőreinek és civil szervezeteinek részvételével tartottunk workshop-ot, most pedig téged kérünk, hogy értékeld a város kerékpározhatóságát.
2015.04.02 |  aron
Bringabarát várost csinálunk Egerből
Eger városa megbízta a Kerékpárosklubot, hogy dolgozza ki a város kerékpárosbarát fejlesztési koncepcióját.
2015.02.16 |  aron