Facebook Instagram Youtube

Rendezőket keresünk az I Bike Budapest felvonulásra! Csatlakozz!

Rendezőket keresünk az I Bike Budapest felvonulásra! Csatlakozz!
2023.03.17
300 rendezőt keresünk az április 22-i I bike Budapest bringás felvonulásunk lebonyolításához. A rendezők a menet elején indulnak, majd megadott helyeken leállva biztosítanak 1-1 kereszteződést, közlekedési csomópontot. A menet végéhez csatlakozva ők zárják a felvonulást. Önkéntes rendező csapatunk a felvonulás lelke. Jelentkezzetek rendezőnek, nagyon nagy szükség van rátok!

Ki lehet rendező?

  • Aki legalább 17 éves.
  • Aki vállalja hogy a felvonulás alatt az önköltségi áron (kb. 1500 Ft lesz) megvásárolt rendezői pólóban segíti a lebonyolítást.
    (Ha már van narancssárga I Bike BP rendezői pólód, és nem kérsz újat, akkor jelezd a jelentkezésben.)
  • Aki egyetlen korty alkoholt sem iszik a felvonulás alatt és előtt.
  • Aki ha kell, hidegvérrel, pártatlanul és hatékonyan le tud rendezni egy autós-bringás, gyalogos-bringás vitát úgy, hogy utána mindenki szeret mindenkit.
  • Aki fontosnak érzi, hogy a gyalogosoknak és tömegközlekedőknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a résztvevők öröme.
  • Aki hajlandó komolyan dolgozni 2-3 órát azért, hogy az I Bike Budapest-et az egész város szeresse.
  • Aki április 22-én már 12:30-ra el tud jönni a Városligetbe
  • Aki esőben is eljön. (Tényleg! A bringázás nem időjárásfüggő, a felvonulás viszont rendezőfüggő.)
  • Aki nem szenved rendőrfóbiában, vagy könnyen uralkodik rajta és örömmel együtt tud működni a rendőrökkel is.
  • Aki képes együtt dolgozni olyanokkal, akivel másban talán nem ért egyet, de a bringázás közös ügyük

Mit kapsz cserébe?

  • Egy egyre bringásabb várost, neked is köszönhetően
  • A bringás körökben legbüszkébben hordható pólót
  • A legtöbb és legjobb bringaemeléseket útközben
  • Élményt, barátokat, óriási köszönetet
  • Rendezői piknik az esemény után


A rendezők az I Bike Budapest legfontosabb láncszemei. Ekkora felvonulás egy kétmilliós városban lehetetlen nélkülük. Nekik köszönhető, hogy más nagy rendezvényektől eltérően itt nincsenek óriási fennakadások a városban, figyelni tudunk a nem felvonulókra is.

A 12:30-as eligazításon csapatokat szervezünk a rendezőkből, akik konkrét feladatokat kapnak. Többek közt olyanokat, mint a résztvevők starthelyhez terelése, egy villamos áthaladásának biztosítása, zűrösebb kereszteződésekben a gyalogosok átsegítése, vagy bizonyos útszakaszok és a járdák elzárása a bringások elől. Együttműködünk a BKK forgalomirányítóival és a Rendőrséggel is.

A menet elején mindig a megkülönböztetett színű pólós rendezők indulnak, és mindenki az előre megbeszélt hely előtt válik le, majd a menet végéhez csatlakozik, amikor az elhaladt előtte. Így egyetlen megszakítással nyugodtan végig tudod tekerni te is a felvonulást, nem maradsz ki semmi jóból. A rendezők egy tömbben haladnak, őket megelőzni, tőlük lemaradni nem lehet.

A visszajelzéseitek alapján minden évben igyekszünk több újítást bevezetni, ami hatékonyabbá, könnyebbé és egyszerűbbé teszi az előkészületeket és az I bike Budapest lebonyolítását.

Hogyan jelentkezhetsz?

Kérdőívben: Töltsd ki az alábbi kérdőívet, amit ezen a linken is elérhetsz.

Tudnivalók a jelentkezés menetéről:

  • Ha a barátaiddal többen jönnétek, akkor külön-külön mindannyian jelentkezzetek! Mások nevében feladott jelentkezést nem fogadunk el. Lehettek együtt, ezt majd a gyűlésen jelezzétek.
  • Jelentkezésedet az elküldése után automatikusan elfogadjuk, nem küldünk email-es értesítőt.
  • Ha időben jelentkeztél, és nem kaptál negatív választ, akkor biztos lehetsz benne, hogy rendező vagy. Írd be a naptáradba! Értesítést csak az I Bike Budapest hetének közepe felé küldünk fontos tudnivalókkal.
  • Bocs a sok katonás szabályért, de a tapasztalatok szerint ettől megy minden zökkenőmentesen.

Mivel segíthetsz addig?

Ha nem lesztek rendezők, akkor is tudtok segíteni.

Hívjátok meg ismerőseiteket a facebook-on! Tegyétek be az eseményt csoportokba, osszátok meg a hírt, személyesen és online is, ahol lehet!

Osszatok matricát, nyomtassatok otthon szóróanyagokat, terjesszétek a plakátokat! Részletek itt.

Nagyon számítunk rátok! Ha nem lennénk meg elegen, akkor lefújnánk az egészet. Találkozunk április 22-én!

Köszi,

Samu, Kükü, Sinya, Áron és a főszervezői csapat

2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022(fent):




Kapcsolódó hírek

350 rendezőt keresünk az I Bike Budapest felvonulásra!

Az április 23-i I Bike Budapest megtartásának feltétele, hogy 350 önkéntes rendező segítse a felvonulás gondtalan lebonyolítását. Ők azok, akik a menet elején indulnak, majd megadott helyeken leállva biztosítanak 1-1 kereszteződést, közlekedési csomópontot. A menet végéhez csatlakozva ők zárják a felvonulást. Önkéntes rendező csapatunk a felvonulás lelke. Jelentkezzetek rendezőnek, nagyon nagy szükség van rátok!

2022.03.21 |  aron
I bike Budapest matricaosztás - terjeszd velünk a felvonulás hírét!

Olyan hamar csinálunk bringás várost Budapestből, amilyen sokan az I bike Budapest felvonuláson leszünk. És annyian leszünk a felvonuláson, amilyen sokan hallanak róla. A lehető legtöbb emberhez el kell jutnunk. Ennek egyik legjobb módja, ha a forgalmas bringás útvonalakon és nagyobb eseményeken matrica osztunk. Segíts terjeszteni az I bike Budapest felvonulás hírét!

2022.04.08 |  aron
A nagyvárosokban romlottak, kistelepüléseken javultak a lámpaszámlálási eredmények ősszel

Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. 2019. november 13-án szerdán az ország 81 pontján 1471 kerékpárt számoltunk meg önkénteseink segítségével. 72.8%-uk elől-hátul ki volt világítva, és 87.1%-nak volt valamilyen lámpája. Ez rosszabb eredmény a 2018 őszinél, de egy alkalom eredménye és a mérés nem reprezentatív jellege alapján még nem beszélhetünk negatív trendfordulóról.

2019.12.20 |  aron