Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

A nagy Könyves Kálmán körúti saga avagy örülünk Vincent?

A Könyves Kálmán körúti gyalog- és kerékpárút kálváriája már jó régen elkezdődött, de talán már közel a vége.

Röviden: a Remíz és Lenkei János utca közötti viacolor borítást teljesen tönkre tették az ide szabálytalanul behajtó teherautók. Olyan cégek autói, mint pl a Magyar Posta, a CBA, a GRoby, a G4S Security, a Trans-O-Flex. A Polár Center és a Bajor Center irodaházak tulajdonosai, bérlői sem tettek ez ellen semmit, pedig nekik, illetve az itt irodát bérlőknek szállítottak ezek a cégek. Több alkalommal írtunk ( itt és itt) , hogy tenni kellene valamit. 2014 decemberében küldtük az első levelet, 2016 januárjában végre megígérték, hogy felújítják. Közben persze kértük a rendőrséget és a köztereseket is, hogy tegyenek valamit, de látható eredménye nem volt, az autók továbbra is rendszeresen behajtottak a gyalog- és kerékpárútra.

2016 október 11-én elkezdték a felújítást, amit október vége felé be is fejeztek. Örvendtünk, hogy a korábbi viacolor burkolat helyett aszfaltot terítettek le. Örömünk azonban nem volt felhőtlen, mert egyrészt majd egy hónapnak kellett eltelnie, hogy a behajtást gátló oszlopokat is kihelyezzék, másrészt a Lenkei János utca felőli oszlopot játszi könnyedséggel lehet kicsavarni a helyéről. És ezt sajnos meg is teszik továbbra is, mert továbbra sem érdekli sem a Polár Center, sem a Bajor Center tulajdonosait, bérlőit, hogy éppen a közvagyont rongálják a nem törödömségükkel. A szállító cégekről nem is beszélve. Főleg, hogy van hátsó bejárata is az irodaházaknak...

A Minimal Mass oldalára is felkerült két videó, amin a fenti problémák láthatóak:

- kész a felújítás, de máris parkol rajta egy GRobys autó

- a kicsavart oszlop, segítsünk az autósoknak

Reméljük hamarosan megoldódik ez a probléma és az irodaházak tulajdonosai, bérlői, valamint az ide szállító cégek is belátják, hogy a gyalog- és kerékpárútra való behajtás szabálytalan, balesetveszélyes, illetve a közvagyon tudatos rombolása.