Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Ezúttal józsefvárosi szociális segítők kaptak Csepel adománykerékpárokat

Öt kerékpárt adományozott ingyenes használatra a Csepel Zrt. a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ számára, hogy a központ munkatársai és önkéntesei könnyebben elérjék a segítségre szorulókat. A kerékpárokat hétfőn délelőtt vette át Takács Gábor, a központ vezetője. A felajánlás a Magyar Kerékpárosklub által szervezett Bringázz a munkába! 2020-as rendhagyó kampányának része.

Fotó: Dimény András / Magyar Kerékpárosklub

A rendhagyó kampány célja a kerékpározás előnyeinek népszerűsítése mellett az, hogy bringák adományozása révén biztonságos közlekedési alternatívához juttassa a Covid-19-járvány miatti rendkívüli helyzetben az egészségügyi és szociális szféra azon dolgozóit, akik szívesen ülnének nyeregbe.

A bringákhoz biztonságos acél kerékpárzárat is adtak, és csomagtartóra szerelt öblös táskákkal is ellátták. Ezekkel fogják ugyanis a központ önkéntesei és munkatársai kiszállítani a rászoruló családoknak szánt hideg és meleg ételeket. A józsefvárosi Rákóczi téren üzlettel rendelkező Csepel vállalta a kerékpárok szervizelését is.

A Csepel Zrt. a Bringázz a munkába! társszervezőjén, Magyar Kerékpárgyártók Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetségen keresztül csatlakozott a kampányhoz. A VIII. kerületi egy mintaprojekt, ha beválik, további önkormányzatok szociális segítőit is ellátja bringákkal a hazai kerékpárgyár.

A kerékpáros közlekedés nem csak egészséges, kitűnően alkalmas a járványhelyzet megkövetelte társas távolságtartáshoz, de általa csökkenthető a városok légszennyezettsége, ezáltal pedig a járvány súlyossága is. Kutatók ugyanis több országban kapcsolatot fedeztek fel a légszennyezettség mennyisége és a megbetegedések száma között.

A rendhagyó Bringázz a Munkába kampány első epizódjaként a Szent László kórház dolgozói kaptak kölcsönkerékpárokat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségtől.

 


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!