Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Vállalati tagság

Magyarországon is egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszközként, hazánkban a környezetbarát közlekedést preferálók száma évrol évre folyamatosan növekszik. A Magyar Kerékpárosklub (MK) azért dolgozik, hogy Magyarországon a közlekedési kultúra megváltoztatásával településeink, városaink egyre élhetobbek, lakóik egyre egészségesebbek legyenek. A Magyar Kerékpárosklubot Támogató Vállalatok (MKTV) szekció azért alakult meg, hogy a fenntartható közlekedést támogató vállalatok formálisan is bekapcsolódhassanak a Magyar Kerékpárosklub munkájába, fontos társadalmi célú programok, kampányok kidolgozásába és megvalósításába.

Miért jó ez a vállalatoknak?

A Magyar Kerékpárosklubot Támogató Vállalatok szekció elsosorban a társadalmi felelosségvállalás egy jól kidolgozott formája, mely a vállalatok bevonásával fontos társadalmi ügyek megvalósítását teszi lehetové. Emellett a Magyar Kerékpárosklubot Támogató Vállalatok számára a szervezet szakmai segítséget nyújt a vállalat kerékpárosbaráttá tételében (például kerékpárparkolók telepítése, belso kampányok szervezése stb. révén).

Hogyan Muködik?

A cégek támogató tagként lépnek be a Magyar Kerékpárosklubba, melyre a szervezet érvényes alapszabálya ad lehetoséget, amely itt olvasható: http://www.kerekparosklub.org/alapdokumentumok. A csatlakozó cégek a Magyar Kerékpárosklubot Támogató Vállalatok szekció tagjaiként saját vezetoséget választanak, és titkáruk révén rész vehetnek a Magyar Kerékpárosklub elnökségi ülésein. A MKTV tagjaira a Magyar Kerékpárosklub területi szervezetivel megegyezo szabályok vonatkoznak. Az ajánlott tagdíj nagysága a vállalat forgalmával arányos:

  • 50 M Ft-ig minimum 100 000 Ft/év,
  • 500 M Ft-ig minimum 300 000 Ft/év,
  • 500 M Ft felett minimum 500 000 Ft/év.

A tagdíj 12 hónapra szól, és a lejáratkor új tagdíj befizetésével megújul. A lejáratról az MK egy hónappal korábban figyelmezteto levelet küld. Az MKTV muködésével kapcsolatos költségeket az MK biztosítja, a szervezet vezetojével történt elozetes egyeztetés alapján. Erre vonatkozóan az MK pénzügyi szabályzata ad iránymutatást, mely itt olvasható: http://www.kerekparosklub.hu/files/MK_penzkezelesi_szabalyzat_20100528.pdf Az MKTV legalább évente kétszer nyilvános esemény keretében ismerteti eredményeit, lehetoséget adva az új tagok bemutatkozására is. Az

MKTV alapító tagjai:

  • Holland Királyság Nagykövetsége
  • ING Biztosító ZRT
  • Air France, KLM Hungary

Kérjük, Ön is csatlakozzon hozzánk és támogassa a kerékpárosbarát, élhetobb és egészséges városok létrejöttét!

Belépés

Akik eddig csatlakoztak

Vállalat Neve Vállalat weboldala Vállalt tagdíj
KLM Holland Királyi
Légitársaság
www.klm.hu 150 000 Ft
ING Biztosító Zrt. www.ing.hu 500 000 Ft
Schwinn-Csepel Zrt. www.schwinncsepel.hu 100 000 Ft
BikeFun Hungary Kft. www.bikefun.hu 100 000 Ft
Cseke.Trade.Kereskedelmi
és Szolgáltató Kft.
www.magellan.hu 100 000 Ft
Cseke. Kerékpár Értékesíto.Zrt www.magellan.hu 100 000 Ft
Bringamédia Kft. www.bringa.hu 100 000 Ft
INTERSPORT - IS Sport Bt. www.intersport.hu -