Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

A projekt előzményei

Mi mennyi? A SWARCO ajánlata mit tartalmaz?

  • Speciális induktív hurok a kerékpársáv aszfalt burkolatába telepítve 60.000,- Ft + ÁFA
  • Egyedi számláló, adattároló-, továbbító és kijelző egység legyártása 800.000,- Ft + ÁFA (Az ár tartalmazza a GPRS modemet és egy szerverre az adatok rendszeres továbbítását az általunk kifejlesztett protokoll)
  • A berendezés telepítése az egyeztetett közvilágítási oszlopra és a detektorkábel behúzása az útépítő által bekészített védőcsőbe: 180.000,- Ft + ÁFA
  • Tervdokumentáció készítése, Elektromos csatlakozás kiépítése (BDK költség beleértve), BKV szakfelügyelet, Kábelek bekötése és a rendszer beüzemelése: 240.000,- Ft + ÁFA

Vállalkozó a szerződés alapján 24 hónap jótállási kötelezettséget vállal.
A fenti ár nagyjából megegyezik az külön-külön cégektől kapott ajánlattal, viszont sokkal kedvezőbb abban a tekintetben, hogy az összeszerelt rendszerre garanciát tudnak vállalni. Bár pontosan ilyen rendszert ők sem készítettek még, az eszközök és a technológia náluk készen áll.

 

Mire jók ezek az adatok?

Természetesen egyetlen mérőhely nem alkalmas hosszútávú komoly közlekedésszakmai elemzésre. De megmutatja egy adott keresztmetszetben a napi, heti forgalom lefolyást. Meglátjuk hogyan hat az időjárás a kerékpáros forgalomra, látjuk az évszakos változásokat. Bécsben 8 állandó kerékpáros mérőhely van, Zürichben idén nyáron 10 mérőhelyet helyez üzembe az EcoCounter.


Mindig ennyibe fog kerülni?

Nem, mert nincs szükség mindenütt a kijelző egységre. A további mérőpontoknál elegendő csak a detektorhurok, az adatgyűjtő és kommunikációs egység telepítése.