Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Velo-City konferenciák évről évre

A Velo-City konferenciákat az Európai Kerékpáros Szövetség szervezi, immáron 30 éve.

Mi is a Velocity konferencia? A legelismertebb prémium kategóriás kerékpáros tervezoi konferencia ma a világban. Elso pillanattól céljának tartotta a mindennapi kerékpárhasználat elterjesztését a közlekedésben és a rekreációban. A sorozat neve a francia vélo (kerékpár) és az angol city (város) szavak egyesítésébol, és egy kis szójátékból származik: angolban a velocity kifejezés a sebességet is jelenti (a név tulajdonosa az ECF). A sorozat Brémában kezdodött 1980-ban, 300 résztvevovel, azóta Európa sok kisebb-nagyobb városában rendeztek konferenciát, például Londonban (1984), Barcelonában (1997) Párizsban (2003), Groningenben (1987) vagy éppen Bázelben (1995).

A Velocity konferencia a kezdetektol törekszik arra, hogy ne „csak” a szakmát, hanem mindenki összehozzon, akik bármilyen oldalról is a kerékpározás ügyének elkötelezettjei. A konferencia történetérol bovebben az ECF oldalán olvashattok.

Mi, a Magyar Kerékpárosklub a 2006-os újjáalakulásunk óta mindegyik konferencián részt vettünk, (München 2007, és Brüsszel 2009, Koppenhága 2010, Sevilla 2011). Ezekrol a honlapunkon is beszámoltunk, a fenti linkeken olvashatjátok. 2013-ra Budapest is megpályázta a rendezés jogát. Ezzel kapcsolatos cikkeink is megtalálhatók a fenti linken.