SHARE THE ROAD - KÉPZELD EL:
EGYÜTT KÖZLEKEDÜNK! RAJZPÁLYÁZAT

Tudnivalók a “Share the road/ képzeld el, együtt közlekedünk” pályázatról
 1. A pályázat célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítsük a “Share the road/Együtt közlekedünk” gondolatát: A közlekedésben nincsenek biciklisek és nincsenek autósok, hanem közlekedők vannak. Valaki egyszer autóval, egyszer gyalog, egyszer biciklivel megy vagy épp tömegközlekedik, sőt gyakran váltogatja a is különböző közlekedési módokat. Az embereknek ugyanazokat az útfelületeket kell közösen használniuk. Fontos, hogy félretegyék önös érdekeiket és figyeljenek egymásra.

  A pályázóknak fénykép, rajz vagy videó formájában kell ábrázolnia, mi jut eszébe a témáról, képzeletében hogy jelenik az meg. A győztes pályamunkák kiválasztásában a kreativitás lesz az elsődleges szempont. A különböző ábrázolási formák - rajz, fénykép, módosított fénykép, videó - nem alkotnak külön kategóriákat. A munkák eredetisége és kreativitása mellett a kivitelezés minősége is szerepet kap az értékelésnél.
 2. A pályázatot a Magyar Kerékpárosklub és a Holland Nagykövetség közösen szervezi. A nyereményeket a Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége, a KLM, az InterSport és a Móra Könyvkiadó, a nyereményátadó és a kiállítás helyszínét az Európa Pont biztosítja.
 3. Két korcsoportban versenyeznek a pályázók, külön versenyeznek a 10-14 évesek és a 15-19 évesek munkái. Korcsoportonként az alábbi nyereményeket hirdetjük meg:
  • Egy 2015-ös amszterdami hétvége 2 fő részére az első helyezettnek a Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége és a KLM jóvoltából.
   A díjjal jár: Budapest-Amszterdam-Budapest repülőjegy 2 személy részére, valamint 2 éjszaka szállás 2 személy részére. (Az utazás 2015-ben valósulhat meg.)
  • Egy 50.000 Ft-os vásárlási utalvány a második helyezettnek az InterSport jóvoltából. Az utalványt az InterSport budaörsi áruházában lehet beváltani.
  • Egy 15.000 Ft értékű könyvcsomag a Móra Könyvkiadó jóvoltából.
 4. A pályamunkákat elektronikusan és postai úton is be kell küldeni.
  • az eredeti művet kérjük, postázzátok címünkre: 1133 Budapest, Kárpát utca 48. A borítékon kérjük feltüntetni a pályázat nevét: "Képzeld el: együtt közlekedünk". A levélnek tartalmaznia kell az alábbi adatokat: Pályázó vezeték- és keresztneve, e-mail címe, telefonszáma és életkora. Videó beküldése esetén CD-n vagy DVD-n várjuk az anyagokat. Rajzok esetében kérjük, ne hajtsd össze a lapot, mert a legjobb alkotásokat ki fogjuk állítani az Európa Pontban.
  • A postázáson túl kérjük, itt is regisztrálj, és a pályaművedet digitálisan itt is töltsd fel (Ha nem digitálisan készült, akkor fotózd le és csatold, ill. ha film, akkor töltsd fel youtube-ra és a youtube linket küldd el!)
  • A pályamunkák beküldésére 2014. szeptember 9. éjfélig van lehetőség. Eredményhirdetés szeptember 12-én várható, a nyereményátadás és a pályaművekből összeállított kiállítás megnyitója szeptember 16-án 16:00 órakor lesz.
 5. A pályamunkák közül egy független öt tagú zsűri választja ki a legjobbakat, melyekből az Európa Pontban nyitunk kiállítást szeptember 16-án. A díjakat nyert pályaművek mellett további - a zsűri által kiválasztott - művek is láthatóak lesznek a kiállításon.
 6. A nyerteseket és a többi kiállított pályamű alkotóit szeptember 12-én e-mailben értesítjük és honlapunkon is közzétesszük nevüket.
 7. A nyereményátadó és kiállításmegnyitó szeptember 16-án délután 4 órakor kerül megrendezésre az Európa Pontban.
  • Amennyiben a nyertes pályázó nem tud az eseményen megjelenni, külön egyéni megállapodás útján lehetőség van a nyeremény más módon ill. más időpontban történő eljuttatására.
  • Minden tőlünk telhetőt megteszünk a nyertes megtalálására, telefonon, emailen, honlapunk és a Facebook segítségével is keressük majd a nyeremény gazdáját. Azonban, ha szeptember 15-ig nem tudjuk felvenni a kapcsolatot egy nyertessel, a díjat másnak ítéljük oda.
 8. A pályázók a pályaműveket beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyar Kerékpárosklub azokat szabadon felhasználhassa a pályázat promóciója során, a pályázatot záró kiállításon illetve előzetes egyeztetés után a későbbiekben is a kerékpározást és együtt közlekedést népszerűsítő kommunikációs céljaira.
 9. A pályázók adatait a szervezők bizalmasan kezelik, azokat harmadik személynek nem adják tovább. Kivétel ez alól a nyereményekhez szükséges adatok továbbítása (pl repülőjegy foglalásához mobilszám, életkor, stb.)
 10. A nyeremények nem válthatóak készpénzre.
A legjobb alkotások az Európa Pontban (1024 Budapest, Millenáris Park, Lövőház utca 35.) kerülnek kiállításra szeptember 16 és 22 között. A kiállítás megnyitója és a nyeremények átadása szeptember 16-án délután 4 órakor kezdődik, minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!
NYEREMÉNYEK