Miért jó tagnak lenni?

Infrastruktúrába kódolt szabálytalanságok; Téli bringás reggeli és tippek; Tagsági akció eredmények; Hírek a Városligetből és a Fehérvári útról; Szlovák konferencia; Érdekes cikkek; Budapesti és vidéki híreink; Új vezetőség

MK_hirlevel_fejlec

 

Ha nem jól olvasható ez az email, kattints az online verzióra. Hogy biztosan mindig megkapd híreinket, adj hozzá minket a címtáradhoz.

blueline

Kedves Bringás Barátunk!
 

A Kerékpárosklub évvégi hírlevelét olvasod, amiben az utolsó pár hét történéseiről számolunk be. Hamarosan éves összefoglalóval jelentkezünk, addig is munkánk részleteit hírlevél archívumunkból ismerheted meg.

Kellemes ünnepeket és sima utakat kívánunk!

Sok jó hírünk van, de a folytatáshoz Te is kellesz. Támogasd a bringás fejlődésért végzett munkát adód 1%-ával, tagsággal, csatlakozz területi szervezeteinkhez!

blueline

Infrastruktúrába kódolt szabálytalanságok - tabukat feszegettünk a közlekedési konferencián

Kürti Gábor, a Kerékpárosklub elnöke a II. Magyar Közlekedési Konferencián olyan kerékpáros szabálytalanságokat vett sorra, melyek legfőbb oka, hogy az úthálózat tervezésénél nem vették figyelembe a kerékpáros közlekedés sajátosságait. Ma már számos, a KRESZ részét képező szabály egy korábbi szabálytalanságot foglalt a közlekedés rendszerébe. Több olyan példát is bemutatott, ami hazánkban még szabálytalan, máshol viszont a mindennapok része. A klub elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a tervezők és döntéshozók gyakran nem tartják be a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését előíró törvényt.

Az előadás összefoglalóját, videófelvételét, prezentációját a honlaponkon megtalálod.

blueline

A téli bringázásra buzdítunk

Téli bringás reggelivel, cikkekkel, videókkal szeretnénk megmutatni, hogy a bicikli télen is a legmegbízhatóbb közlekedési eszköz.

 

blueline

4 régi és 1 új elnökségi tag vezeti a Kerékpárosklubot

November végi tisztújító közgyűlésünkön az új, 3 éves elnökségi mandátumok mellett ellenőrző bizottságról, választmányról és alapszabály-módosításokról döntött a klub tagsága.

Részletek, bemutatkozások itt.

blueline

Részt vettünk, előadtunk, kapcsolatokat építettünk a 10. Szlovák Kerékpáros Konferencián

A jubileumi vándorkonferencia helyszíne Besztercebánya volt. A szlovák tapasztalatok mellett nemzetközi előadóktól brit, cseh, osztrák és magyar megoldásokról is hallhatott a közönség, a prezentációk között pedig aktív beszélgetések alakultak ki a kapcsolódó témákban. A Kerékpárosklub elnökhelyettese a magyar bringás mozgalom történetét és tapasztalatait mutatta be.

Részletek itt.

blueline

Vége a tagsági akciónak, kisorsoltuk a nyerteseket

A játékban 640-en vettetek részt, többen mint egy éve. Köszönjük, hogy ennyien támogatjátok a bringás fejlődésért végzett munkát, hogy a közösség erejével továbbra is független szakmai munkával tudjunk a kerékpározásért dolgozni. Reméljük, a kedvezmények és szolgáltatásaink - pl. a biztosítás - is hasznotokra válnak. Nagy köszönet jár a példamutatóan jófej céges támogatóinknak is, akik a nyereményeket ajánlották fel.

Nyertesek listája itt.

blueline

Támogasd adód 1%-ával a Kerékpárosklubot!

Szakértőink és helyi csoportjaink bringázható utakért küzdenek, biciklibarát KRESZ-t, kerékpározást segítő jogszabályi környezetet szeretnénk, kampányokkal és rendezvényekkel népszerűsítjük és oktatjuk a bringás közlekedést. Jelentős eredményeket értünk már el együtt, de még nagyon sok tennivalónk van hátra. Függetlenségünk megőrzéséhez stabil pénzügyi háttérre van szükség, ami nélkületek megvalósíthatatlan.

Köszönjük, ha adótok 1%-ával támogatjátok munkánkat.

Nevünk: Magyar Kerékpárosklub (Magyar Kerékpáros Érdekvédelmi, Szabadidősport és Turisztikai Szolgáltató Klub)
Adószámunk: 18245402-2-41

blueline

Mi a helyzet Budapesten?

A Kerékpárosklub Budapest-programját itt érheted el. A budapesti bringás nagyberuházásokról készülő véleményeinket itt követhetitek.

blueline

Mi lesz a városligeti Olof Palme sétánnyal?

Az Olof Palme sétány megszüntetése már nincs tervben, átépítésének - a többi útvonallal együtt - tervezési munkáit viszont véleményezzük. Ragaszkodunk a minimum 6 méter szélességhez.
Legfrissebb véleményünk itt.

blueline

A Blaha Lujza tér felújítása kerékpársávok nélkül

A hírek szerint a felújítás után sem lesz kerékpársáv a Nagykörút és Rákóczi út tér menti szakaszain. Szakmai javaslatainkat elküldtük a BKK-nak.

blueline

Mire jó a fővárosi megállapodásunk, hogy áll a bringás ügy, mit gondolunk a beruházásokról?

Az Index interjút készített a Kerékpárosklub elnökével, amiben többek közt fenti kérdéseket beszélték át.
Olvasd el az interjút!

blueline

A tarthatatlan rakparti helyzetről forgattunk az Indexvideóval

A Szent Gellért rakparton egy szűk járdán osztoznak kerékpározók és gyalogosok. Szerintünk ideje egy széles promenád megvalósításának.
Nézd meg a videót itt!

blueline

Helyi fejlesztési javaslatainkról, ügyeinkről lejjebb, a területi szervezeteknél olvashatsz!

blueline

Metrópótlás két keréken

A 3-as metró Lehel tér és Újpest-Központ közti szakaszának lezárása miatt, a Kerékpárosklub a bringás metrópótlásra hívja fel a figyelmet. Bringabarát útvonalakat, MOL Bubi állomásokat, kezdő bringás tippeket és közös tekeréseket ajánlunk, hogy bárki biciklire tudjon váltani.

 

blueline

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel:

blueline

Pólók, táskák, sapkák

Támogasd a Kerékpárosklub munkáját, és legyél gazdagabb egy I Bike Budapest pólóval, pulóverrel, sapkával, esőkabáttal vagy táskával! Webshopunkban még egyszerűbben szerezheted be őket. Minden ruhánk egy oldalon, kattints ide!
 

blueline

Budapesti riadóhírlevelünkre itt iratkozhatsz fel, és érdemes belépni a Bringariadó Facebook csoportunkba is. Ne maradj le semmiről!
 

blueline

Érdekes cikkek: vár az önkéntes fordítócsoport!

Külföldi jó példákkal, újításokkal döntéshozók, szakemberek és az érdeklődők szemléletét formálhatjuk. Bringabarát megoldások, kutatások bemutatásához a Te segítségedre is szükség lehet.

Friss:

Eddigi fordításainkat itt találod

Csatlakozz az önkéntes fordítókhoz!

blueline

Érdemes megnézni
 

blueline

Programajánló

BUÉK Kupa - a nekünk is sokat segítő RideKálmán szerviz jótékonysági akciójának támogatására.

blueline

Kerékpáros térképek

Nyomtatott és online bringás térképeket találtok a honlapon lévő gyűjteményben.

blueline

Területi szervezeteink hírei

Ha szeretnéd lakókörnyezeted élhetőbbé, kerékpárosbarátabbá tenni, csatlakozz területi szervezeteink egyikéhez! Infó: kommunikacio[kukac]kerekparosklub[pont]hu

Balaton

Debrecen

Dunaújváros

Érd és környéke

Győr

Kecskemét

Miskolci partnerünk, a Kerékpáros Miskolc Egyesület hírei

Paks-Szekszárd

Pécs

Sopron

Szentendre

Székesfehérvár és térsége

Szeged

Veszprém

blueline

Budapesti területi szervezetek:

Budapest-Belváros

 • A józsefvárosi alpolgármesterrel való találkozónk nyomán először hívták a Kerékpárosklubot a VIII. kerületbe tervegyeztetésre, ezúttal a Klinikák metróállomás melletti Szigony utcai kanyarodósáv volt asztalon. Rendszeressé válhat a Klub véleményének kikérése, ennek céljából egy külön egyeztetést is kezdeményeztünk 2019 elejére.
 • Az V. kerület illetékesei és a Klub között folyamatos az egyeztetés a kerékpártámaszokat és az utcák kialakítását illetően. A Semmelweis utcába a kérésünk nyomán az eredetileg tervezetthez képest két további helyre került 3-3 "Főutca" típusú kerékpártámasz, a Megyeháza hátsó bejáratához és a Semmelweis utca 21. (üres telek) elé, a Röser bazár hátsó bejárata közelébe. Ha a tárgyalások pozitívan folytatódnak, további támaszok kerülhetnek ki a kerület egyéb frekventált, kerékpártámasz-hiányos pontjaira.
 • Kerékpársáv lett a Kálvin téren.
 • Kövess minket Facebookon!

Dél-Buda

 • A budapesti Fehérvári út felújításakor készülő kerékpársávok fontos hálózati elemek lesznek a városrészben, csatlakozva a Bartók Béla úthoz. A terveket mi is véleményeztük, szervezetünk pedig most részletes beszámolót készített az építkezés állásáról. Fotóalbumunk itt.
 • A Lágymányosi-öbölben folyó építkezés mellett kiszélesítették a kerékpárutat. Fotók itt.
 • Kövess minket Facebookon!
 • Beszélgess velünk a dél-budai bringásoknak szóló Facebook csoportban!

Dél-Pest

Észak-Buda

Észak-Pest

Kelet-Pest

 • Friss képek a Naplás út mentén épülő kerékpárútról az oldalunkon.
 • Újabb jó példa a XVI. kerületből arra, hogy érdemes bejelentésekkel bombázni a hivatalokat, boltokat a kerékpárparkolási feltételek javításáért. Novemberben a Jókai Mór utcai posta bejárata mellé telepítettek biztonságos és kényelmesen használható csőkorlát támaszokat. Részletek itt.
 • Zajlik a Bökényföldi út felújítása, kerékpárút is épül. Fotó itt.
 • Kőbányán kisebb javításokat és újrafestést végeztek a kerékpárutakon.
 • Célunk, hogy a Kerékpárosklub Kisokos minél több helyi lakoshoz eljusson. A Kisokos XVII. kerületi verziójának megjelenése hamarosan várható. Megkerestük a XVI. kerületi Önkormányzatot a már meglévő kiadvány frissítésének igényével. Kőbánya Önkormányzatát ugyancsak tervezzük megkeresni.
 • Kövesd híreinket a Facebookon!

blueline

A Magyar Kerékpárosklub a legnagyobb civil szakmai szervezet ma Magyarországon, mely az élhető településekért és ennek részeként a kerékpározás feltételeinek megteremtéséért dolgozik. Munkánk elengedhetetlen feltétele a függetlenség, ezért alapvető fontosságú a közösségi finanszírozás megerősítése. Ha egyetértesz céljainkkal, támogass minket éves tagsági díjaddal és adód 1%-ával!

blueline

 

MK_hirlevel_lablec

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a Magyar Kerékpárosklub hírlevelére. Terveink szerint havonta küldünk Neked infókat tevékenységünkről, szervezetünkről, kampányainkról, hogy első kézből tájékozódhass. Emellett követhetsz minket a Facebook oldalunkon és honlapunkon. Ha szeretnél önkéntesként segíteni nekünk, itt jelentkezhetsz. Régebbi leveleinket megtalálod a hírlevél arhívumban. Amennyiben nem szeretnél a jövőben hírlevelet kapni tőlünk, erre a címre kattintva iratkozhatsz le.
Adatkezelési azonosító: NAIH 64081/2013, 64082/2013, 64083/2013

counter