Miért jó tagnak lenni?

Európai tiltakozás az e-biciklikért; Lámpaszámlálás adatok; V. ker. javaslatok; Oldaltávolság kampány; Eltűnő és feltűnő kerékpáros jelzések; Bringaszállítás a metrón; Érdekes olvasnivalók, Túraajánló; Vidéki és budapesti híreink

Lámpaszámlálás: országos javulás a romló budapesti statisztika ellenére. Javaslatok az V. kerület átjárhatóságára; Sok a gond a kerékpáros felfestésekkel. Bringaszállítást teszteltünk a 4-es metrón. Remek cikkeket forditottunk magyarra, és még többet ajánlunk olvasásra. Budapesti mellett helyi híreink is vannak.

MK_hirlevel_fejlec

 

Ha nem jól olvasható ez az email, kattints az online verzióra. Hogy biztosan mindig megkapd híreinket, adj hozzá minket a címtáradhoz.

blueline

Kedves Bringás Barátunk! A Kerékpárosklub nyári hírlevelét olvasod.
 

Sok jó hírünk van, de a folytatáshoz Te is kellesz. Támogasd a bringás fejlődésért végzett munkát tagsággal, csatlakozz területi szervezeteinkhez!

blueline

Tiltakozás az elektromos rásegítéses kerékpárok kötelező biztosítása ellen

Levelet írtunk az Európai Bizottságnak, mert az elektromos rásegítéses (pedelec) bringák - motorizált járművekhez hasonló - kötelező biztosításának bevezetését tervezik. Ezzel csatlakoztunk a kerékpáripar európai és hazai szintű tiltakozásához, mert egy ilyen döntés egészségügyi, gazdasági és környezeti károkat okozhat, tömegeket tartva vissza a kerékpározástól.

Érveinket it elolvashatod.

blueline

Tavaszi lámpaszámlálás eredményei

Minden tavasszal és ősszel önkéntesek segítségével igyekszünk minél több helyen egy időben megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. Az idén tavaszi adatok az egy évvel korábbiakkal összevetve ismét javulást mutattak: 73.2%-uk tökéletesen, 87.6%-uk pedig valamilyen lámpával világított. Ugyanakkor Budapesten és a 10-100000 lakos közötti településeken ezúttal kevesebb kerékpározónak volt elől és hátul is lámpája, mint egy éve.

Részletek a honlapon.

blueline

Kampány az 1.5 méteres előzési oldaltávolságért

Kampány indult a 1.5 méteres előzési oldaltávolság elterjesztésére, ami fontos szemléletformáló lépés lehet az oldaltávolság KRESZ-be foglalása előtt. A Másfél méter honlapjának szövegezésében és a Tour de France-tól átvett grafikai elemeinek "meghonosításában" mi is részt vettünk. A minél közérthetőbb szövegekre és az országúti mellett városi kerékpáros ábrázolás megjelenítésére tett javaslataink átmentek. Egy reklámfilm is készül a kampányhoz, aminek alkotási folyamatában is lehetőséget kapunk a részvételre, valamint szeretnénk elérni, hogy szakmailag megfelelő előzési oldaltávolság-mérések is történjenek országszerte.

Részletek itt

Miskolcon tovább robog az 1.5 méteres kampány partnerszervezetünk, a Kerékpáros Miskolc Egyesület szervezésében.

blueline

Nyári nyitvatartás

Augusztus 31-ig hétfőtől csütörtökig 9:30 és 17:00 között várjuk tagjainkat és támogatóinkat. Augusztus 13-27 között szabadságok miatt az irodánk zárva. Köszönjük a megértéseteket, várunk mindenkit szeretettel nyitvatartási időnkben.

Elérhetőségeink

blueline

Mi a helyzet Budapesten?

A Kerékpárosklub Budapest-programját itt érheted el. A budapesti bringás nagyberuházásokról készülő véleményeinket itt követhetitek.

blueline

Kerékpáros nyomok a Bajcsyn (újra!)

Fél évvel lekaparásuk, a klub és sok használó kérése után visszafestették a Bajcsy Zsilinszky úti buszsáv kerékpáros jelzéseit. Bár a táblák alapján a sávot eddig is használhattuk, ez alkalomból elmagyaráztuk, miért fontos a Bajcsy Zsilinszky úti busz-kerékpársáv.

Plakátunkat itt éred el. Oszd meg, ha valaki nem érti!

blueline

Bringaszállítás a 4-es metrón

A Kerékpárosklub segítségével tesztelte a 4-es metrós bringaszállítást a BKK. A tapasztalatokat még értékelik, mi pozitív visszajelzéseket kaptunk. Várjuk a bevezetést, hiszen ilyen egyszerű az egész!

blueline

Lekapart kerékpáros nyomok a Szt. Gellért téren

A Kerékagy cikke nyomán a Budapest Közút lekaparta a Gellért téri átkelést komfortosabbá tevő, jelentősebb balesetek nélkül működő kerékpáros nyomot.

Részletek itt

blueline

Egy önkormányzat többet tehet a zebrazászlóknál!

Óbudán zebrazászlókkal kívánják biztonságossá tenni a gyalogosok átkelését. Egy önkormányzatnak nem a civilek segélykérő akciójához kéne nyúlnia.

Itt leírtuk, miért.

blueline

Eltűnő bringás felfestések

Az elmaradó karbantartás miatt szisztematikusan eltűnő kerékpározást segítő felfestésekről írt a Járókelő.

blueline

Elautósodik a Margitsziget?

Az Index kiderítette, hogy egyre többen hajthatnak be a szigetre.

blueline

Mit gondolunk a segway rendeletekről?

A Magyar Időkben mondtuk el, hogy a belváros fő problémáját továbbra is a túl nagy autóforgalom jelenti.

blueline

Belvárosi fejlesztési javaslatainkról és helyi ügyeinkről lejjebb, a területi szervezeteknél olvashatsz!

blueline

Metrópótlás két keréken

A 3-as metró Lehel tér és Újpest-Központ közti szakaszának lezárása miatt, a Kerékpárosklub a bringás metrópótlásra hívja fel a figyelmet. Bringabarát útvonalakat, MOL Bubi állomásokat, kezdő bringás tippeket és közös tekeréseket ajánlunk, hogy bárki biciklire tudjon váltani.

 

blueline

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel:

blueline

Pólók, táskák, sapkák

Támogasd a Kerékpárosklub munkáját, és legyél gazdagabb egy I Bike Budapest pólóval, pulcsival, esőkabáttal vagy táskával! Webshopunkban még egyszerűbben szerezheted be őket. Minden ruhánk egy oldalon, kattints ide!
 

blueline

Budapesti riadóhírlevelünkre itt iratkozhatsz fel, és érdemes belépni a Bringariadó Facebook csoportunkba is. Ne maradj le semmiről!
 

blueline

Érdekes cikkek: vár az önkéntes fordítócsoport!

Külföldi jó példákkal, újításokkal döntéshozók, szakemberek és az érdeklődők szemléletét formálhatjuk. Bringabarát megoldások, kutatások bemutatásához a Te segítségedre is szükség lehet.

Friss:

Eddigi fordításainkat itt találod

Csatlakozz az önkéntes fordítókhoz!

blueline

Érdemes megnézni
 

blueline

Programajánló:

blueline

Kerékpáros térképek

Nyomtatott és online bringás térképeket találtok a honlapon lévő gyűjteményben.

blueline

Területi szervezeteink hírei

Ha szeretnéd lakókörnyezeted élhetőbbé, kerékpárosbarátabbá tenni, csatlakozz területi szervezeteink egyikéhez! Infó: kommunikacio[kukac]kerekparosklub[pont]hu

Balaton

Debrecen

Dunaújváros

Érd és környéke

Győr

Kecskemét

Miskolci partnerünk, a Kerékpáros Miskolc Egyesület hírei

Paks-Szekszárd

Pécs

Sopron

Szentendre

Székesfehérvár és térsége

Szeged

Veszprém

blueline

Budapesti területi szervezetek:

Budapest-Belváros

Dél-Buda

Dél-Pest

  • Elértük, hogy a Könyves Kálmán körúti építkezéseken elvágott kerékpáros átkelőkön újra át lehessen menni. Képek itt
  • Kövess minket Facebookon!

Észak-Buda

Észak-Pest

Kelet-Pest

blueline

A Magyar Kerékpárosklub a legnagyobb civil szakmai szervezet ma Magyarországon, mely az élhető településekért és ennek részeként a kerékpározás feltételeinek megteremtéséért dolgozik. Munkánk elengedhetetlen feltétele a függetlenség, ezért alapvető fontosságú a közösségi finanszírozás megerősítése. Ha egyetértesz céljainkkal, támogass minket éves tagsági díjaddal és adód 1%-ával!

blueline

 

MK_hirlevel_lablec

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a Magyar Kerékpárosklub hírlevelére. Terveink szerint havonta küldünk Neked infókat tevékenységünkről, szervezetünkről, kampányainkról, hogy első kézből tájékozódhass. Emellett követhetsz minket a Facebook oldalunkon és honlapunkon. Ha szeretnél önkéntesként segíteni nekünk, itt jelentkezhetsz. Régebbi leveleinket megtalálod a hírlevél arhívumban. Amennyiben nem szeretnél a jövőben hírlevelet kapni tőlünk, erre a címre kattintva iratkozhatsz le.
Adatkezelési azonosító: NAIH 64081/2013, 64082/2013, 64083/2013

counter