Miért jó tagnak lenni?

Indul a Bringázz a Munkába! kampány; Több tízezres bringás felvonulás; Ne maradj le az 1% és a tagsági akció utolsó napjairól, támogasd a klubot!; 10000 bringás reggelit osztottunk ki; Közgyűlés lesz; Vidéki és budapesti hírek, érdekességek, programajánló

Indul a Bringázz a Munkába! kampány; Több tízezres bringás felvonulás; Ne maradj le az 1% és a tagsági akció utolsó napjairól, támogasd a klubot!; 10000 bringás reggelit osztottunk ki; Közgyűlés lesz, új ellenőrző bizottsági tagot keresünk; Vidéki és budapesti hírek, érdekességek, programajánló

MK_hirlevel_fejlec

 

Ha nem jól olvasható ez az email, kattints az online verzióra. Hogy biztosan mindig megkapd híreinket, adj hozzá minket a címtáradhoz.

blueline

Kedves Bringás Barátunk! A Kerékpárosklub tavaszi hírlevelét olvasod.
 

Sok jó hírünk van, de a folytatáshoz Te is kellesz. Csatlakozz területi szervezeteinkhez, támogasd a bringás fejlődésért végzett munkát adód 1%-ával, vagy tagsággal!

blueline

Adód 1%-ával folytathatjuk a munkát. Május 22-ig nem vagy elkésve!

Szeretnénk, ha a Kerékpárosklub fenntarthatóságát és szakmai függetlenségét azok biztosítanák, akikért dolgozunk. Nélkületek nem megy!

Szeretnénk a házatok előtt is bringabarát fejlesztéseket elérni. Egyre több feladatunk van, például több tízmilliárd forint elköltését próbáljuk jó irányba terelni Budapesten és vidéken, népszerűsítjük és oktatjuk a kerékpározást, bringabarát KRESZ-t (például kötelező előzési oldaltávolságot) szeretnénk. Eközben régi kihívásainkkal küzdünk, a klub technikai és személyi hátterének fejlesztését továbbra sem könnyű megoldani.

Számítunk rátok!

blueline

Május 14-én indul Bringázz a Munkába! kampány

A Magyar Kerékpárosklub által 2007-ben elindított, alkalmanként országosan több ezer embert megmozgató Bringázz a munkába! kampány négy év szünet után 2018 májusában újraindul. A kampány célja megmutatni, hogy bringával könnyen, gyorsan és szabadon lehet akár munkába is járni, ezzel a mindennapokban kerékpározók számának növelése.

Regisztrálj, bringázz és nyerj!

A kampány résztvevői munkahelyi csapatokban vagy egyénileg gyűjthetik egy hónapig a kilométereket, ezzel egy 4 millió forint összdíjazású nyereményjátékban vehetnek részt. A játékban többek közt elektromos és hagyományos kerékpárokat, utazásokat, belépőket, vásárlási utalványokat, bringás kiegészítőket lehet nyerni.

Töltsd le a Bike Citizens applikációt, amin belül a "Bringázz a munkába!" játékban kell regisztrálnod. Innentől nincs más dolgod, mint az akció ideje alatt mérni az utazásaidat.

A 2018. május 14.-június 10. között zajló kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával és a védjegyoltalom jogosultjának hozzájárulásával valósul meg.

További infók:

blueline

25000-en voltunk az I bike Budapesten!

A szervezők és rendőrök szerint 25000-en voltak a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson, 10 kilométeren kígyózott a menet. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömtekerés és demonstráció célja olyan várost csinálni Budapestből, ahol gyerekektől idősekig bárki biciklire tud ülni. A legfrissebb forgalmi adatokból látszik, hogy Budapest lakói idén is többen közlekednek biciklivel, mint egy éve. A Kerékpárosklub azt szeretné, hogy a város bringabarát fejlesztése végre vegye fel a lakói tempóját, ne legyenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül. A felvonuláson a felújítás előtt álló Lánchíd forgalomcsillapítását, a rakpartokra ígért kerékpársávok megépítését és a városligeti Olof Palme sétány megtartását kérték.

Köszönjük a résztvevőknek, 350 rendezőnknek és további több száz segítőnknek, hogy megmutathattuk, milyen jó hely a bringás Budapest!
 

Támogasd!

Maradjunk kapcsolatban!

blueline

Bringás reggeli és uzsonnát tartottunk 47 helyszínen

Az ország 47 helyszínén vártunk közel 10000 bringás közlekedőt reggelivel és uzsonnával május 8-án az egész országban. Köszönjük a segítséget önkénteseinknek, támogatóinknak és partnereinknek.

Folyamatosan bővülő fotóalbumunkat itt nézheted meg.

Fő támogatóink:

blueline

Május 10 éjfélig tart tagsági akciónk

Ajándékakcióval szeretnénk meghálálni a Kerékpárosklub tagjainak támogatását. Lépj be, vagy hosszabbítsd meg tagságod május 10-ig és garantált I bike Budapest pólóval ajándékozunk meg! A 156 értékes nyeremény között a FŐDÍJ belépőjegy a Sziget Fesztiválra, emellett szálláshelyek, bringás kiegészítők, táskák, térképek, recycling pénztárca, bringás asztali lámpa, tömörgumi, térképek, szerviz és élményszolgáltatások találhatók.

Részletek a honlapon.

blueline

Kerékpárosklub közgyűlés május 26-án

Szeretnénk meghívni rendes éves közgyűlésünkre. Új ellenőrző bizottsági tagot választunk, beszámolunk az elmúlt évünkről és jövőbeli terveinkről.

Részletek az eseményben.

blueline

Utolsó Critical Mass volt Szegeden

Szegeden április 22-én tartották az utolsó Critical Mass felvonulást. A szervezők a szakmai érdekképviseletet szeretnék tovább erősíteni.

blueline

500-an tekerték körbe Érdet

500-an voltak jelen az Érd Körbe felvonuláson, amit ezúttal a város bringabarát fejlesztéséért tartott demonstrációként szerveztek meg.

blueline

Május 12-én Critical Mass Székesfehérváron

A város bringás közlekedésének fejlesztéséért, és több programmal kiegészülve tartják szombaton a székesfehérvári Critical Mass bringás felvonulást.

Programok 13 órától a Halesz parkban, a felvonulás 16 órakor indul.

Részletek az eseményben, hívd el az ismerőseidet!

blueline

Civil-díj döntősei lettünk

Legjobb érdekérvényesítés kategóriában kerültünk a NIOK és a Civil Iránytű Alapítvány versenyének döntőjébe. Részletek itt.

blueline

Mi a helyzet Budapesten?

A Kerékpárosklub Budapest-programját itt érheted el. A budapesti bringás nagyberuházásokról készülő véleményeinket itt követhetitek.

blueline

Budapesti területi szervezeteink híreit lejjebb olvashatod.

blueline

Megszüntetnék az Olof Palme sétányt, tegyünk ellene!

A városligeti Olof Palme sétány Budapest egyik legfontosabb bringás ütőere. Gyors és a természet közelsége miatt kellemes és biztonságos útvonalat nyújt ezreknek naponta. A Városliget Zrt korábbi ígéretek és kezdeményezéseink ellenére megszüntetné az Olof Palme sétányt.

Írj email-t a beruházónak, kérd az útvonal megtartását! Címük: office[kukac]ligetbudapest[pont]hu vagy ugyfelszolgalat[kukac]gligetbudapest[pont]hu

blueline

Kinőttük az új bringautat

Egy lámpaváltás alatt készült ez a videó a Műegyetem rakparton.

blueline

Metrópótlás két keréken

A 3-as metró Lehel tér és Újpest-Központ közti szakaszánaj lezárása miatt, a Kerékpárosklub a bringás metrópótlásra hívja fel a figyelmet. Bringabarát útvonalakat, MOL Bubi állomásokat, kezdő bringás tippeket és közös tekeréseket ajánlunk, hogy bárki biciklire tudjon váltani.

blueline

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel:

blueline

Pólók, táskák, sapkák

Támogasd a Kerékpárosklub munkáját, és legyél gazdagabb egy I Bike Budapest pólóval, pulcsival, esőkabáttal vagy táskával! Webshopunkban még egyszerűbben szerezheted be őket. Minden ruhánk egy oldalon, kattints ide!
 

blueline

Budapesti riadóhírlevelünkre itt iratkozhatsz fel, és érdemes belépni a Bringariadó Facebook csoportunkba is. Ne maradj le semmiről!
 

blueline

Érdekes cikkek: vár az önkéntes fordítócsoport!

Nagyon sok jó példa van külföldön, melyekkel döntéshozók, szakemberek és az érdeklődők szemléletét formálhatjuk. Minél több bringabarát megoldást, kutatási eredményt szeretnénk bemutatni a Kerékpárosklub honlapján. Ehhez a Te segítségedre lehet szükség.

Eddigi fordításainkat itt találod

Csatlakozz az önkéntes fordítókhoz!

blueline

Érdemes elolvasni
 

blueline

Programajánló:

 • Bringatúra Mocsárosdűlőre

  Újabb felfedezőtúra Óbuda kevésbé ismert oázisába a Budapesti Zöldutak és a Kerékpárosklub együttműködésében.

  Részletek az eseményben.

blueline

Kerékpáros térképek

Nyomtatott és online bringás térképeket találtok a honlapon lévő gyűjteményben.

blueline

Területi szervezeteink hírei

Ha szeretnéd lakókörnyezeted élhetőbbé, kerékpárosbarátabbá tenni, csatlakozz területi szervezeteink egyikéhez! Infó: kommunikacio[kukac]kerekparosklub[pont]hu

Balaton

Debrecen

 • Bringás uzsonnát tartottunk.
 • Kövesd helyi csoportunkat a Facebookon!

Dunaújváros

Érd és környéke

 • Ott voltunk és segédkeztünk az Érd Körbe tekerésen.
 • Bringás reggelit szerveztünk.
 • Kövesd híreinket a Facebook-on!

Győr

Kecskemét

 • Bringás uzsonnát tartottunk.
 • Kövess minket Facebookon!

Miskolci partnerünk, a Kerékpáros Miskolc Egyesület hírei

 • Biztosak vagyunk benne, hogy a tavasz közeledtével egyre több időt töltesz majd bringád nyergében, de emellett fontos, hogy a gyalogos közlekedéssel is foglalkozzunk. Szeretnék felmérni a hazai zebrák közlekedésbiztonsági helyzetét, kérjük segíts azzal, hogy megosztod velünk a véleményedet, és másokat is megkérsz rá. Kérdőív itt.
 • Itt követhetsz minket: Kerékpáros Miskolc Egyesület

Paks-Szekszárd

Pécs

Sopron

Szentendre

Székesfehérvár és térsége

Szeged

 • Bringás uzsonnát tartottunk.
 • Az Utolsó Critical Mass-ról a fő hírek közt olvashatsz.
 • Minden szegedi hír itt.

Veszprém

blueline

Budapesti területi szervezetek:

Budapest-Belváros

 • Bringás reggelit tartottunk a Kálvin téren.
 • Kövess minket Facebookon!

Dél-Buda

 • Segítettünk a Gellért téri bringás reggeli megszervezésében.
 • Kövess minket Facebookon!
 • Beszélgess velünk a dél-budai bringásoknak szóló Facebook csoportban!

Dél-Pest

 • Bringás reggelit tartottunk Csepelen.
 • Kövess minket Facebookon!

Észak-Buda

 • Csillagtúrát szerveztünk az I bike Budapestre.
 • Kövess minket Facebookon!

Észak-Pest

 • Új 13. kerületi kerékpártárolók helyeire várjuk javaslataitokat. Töltsétek ki kérdőívünket!
 • Közös betekerést szerveztünk az I bike Budapest startjához Zuglóból, Rákospalotáról, Újpestről és Angyalföldről.
 • Bringás uzsonnát tartottunk Újpest Városkapunál.
 • Lépj be Facebook csoportunkba!
 • Kövess minket Facebookon!

Kelet-Pest

blueline

A Magyar Kerékpárosklub a legnagyobb civil szakmai szervezet ma Magyarországon, mely az élhető településekért és ennek részeként a kerékpározás feltételeinek megteremtéséért dolgozik. Munkánk elengedhetetlen feltétele a függetlenség, ezért alapvető fontosságú a közösségi finanszírozás megerősítése. Ha egyetértesz céljainkkal, támogass minket éves tagsági díjaddal és adód 1%-ával!

blueline

 

MK_hirlevel_lablec

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a Magyar Kerékpárosklub hírlevelére. Terveink szerint havonta küldünk Neked infókat tevékenységünkről, szervezetünkről, kampányainkról, hogy első kézből tájékozódhass. Emellett követhetsz minket a Facebook oldalunkon és honlapunkon. Ha szeretnél önkéntesként segíteni nekünk, itt jelentkezhetsz. Régebbi leveleinket megtalálod a hírlevél arhívumban. Amennyiben nem szeretnél a jövőben hírlevelet kapni tőlünk, erre a címre kattintva iratkozhatsz le.
Adatkezelési azonosító: NAIH 64081/2013, 64082/2013, 64083/2013

counter