Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Sok újdonsággal jön az I bike Budapest, fontos cikkeket írtunk, polgármesterrel és szakemberekkel egyeztettünk, sikerek Budapesten és vidéken. Bringázz a Munkába! kampányt szervezünk, megmentenénk az Olof Palme sétányt, és az 1%-odat kérjük

Sok újdonsággal jön az I bike Budapest bringás felvonulás, tervezzük Bringázz a Munkába! Kampányt, fontos szakmai cikkeket ajánlunk, EU-biztosnak és minisztereknek írtunk, folytatódik a BKK együttműködés, szervezetet fejlesztünk, polgármesterekkel és helyi szakemberekkel egyeztetünk, sikeres forgalomcsillapítási javaslatokat tettünk, szeretnénk megmenteni a városligeti Olof Palme sétányt. Olvass tovább a részletekért!

MK_hirlevel_fejlec

 

Ha nem jól olvasható ez az email, kattints az online verzióra. Hogy biztosan mindig megkapd híreinket, adj hozzá minket a címtáradhoz.

blueline

Kedves Bringás Barátunk! A Kerékpárosklub tavaszi hírlevelét olvasod.

Sok jó hírünk van, de a folytatáshoz Te is kellesz. Csatlakozz területi szervezeteinkhez, támogasd a bringás fejlődésért végzett munkát adód 1%-ával, vagy tagsággal! Részletek itt.

blueline

Adód 1%-ával folytathatjuk a munkát. Támogasd a Kerékpárosklubot!

Szeretnénk, ha a Kerékpárosklub fenntarthatóságát és szakmai függetlenségét azok biztosítanák, akikért dolgozunk.

Szeretnénk a házatok előtt is bringabarát fejlesztéseket elérni. Egyre több feladatunk van, például több tízmilliárd forint elköltését próbáljuk jó irányba terelni Budapesten és vidéken, népszerűsítjük és oktatjuk a kerékpározást, bringabarát KRESZ-t (például kötelező előzési oldaltávolságot) szeretnénk. Eközben régi kihívásainkkal küzdünk, a klub technikai és személyi hátterének fejlesztését továbbra sem könnyű megoldani.

Számítunk rátok!

Kattints ide az 1% információkért!
Olvasd el 2017-es munkánk összefoglalóját itt!
30 vidéki település, 5 régió és 22 budapesti kerület fejlesztési terveit véleményeztük tavaly, itt a lista.

blueline

Sok újdonsággal jön az I bike Budapest bringás felvonulás, itt vannak a részletek:

Április 22-én új útvonalon - 4 híd, 2 rakpart és az Andrássy út érintésével - valamint új programokkal jön az I bike Budapest bringás felvonulás. Szeretnénk egy napra kerékpáros várost csinálni Budapestből, hosszú távon pedig olyan fővárost, ahol gyerekektől idősekig bárki biciklire tud ülni. Legsürgetőbb céljaink között a felújítás előtt álló rakpartok és a Lánchíd bringázhatóbbá tétele, valamint a megszüntetésre ítélt városligeti Olof Palme sétány megmentése vannak.
Minden információt megtalálsz a Facebook eseményben.

Indulás: 2018.04.22. 15:00 Tabán (A menetet René van Hell, Hollandia új nagykövete nyitja meg)
Útvonal: Erzsébet híd - Pesti alsó rakpart - Árpád híd - Margitsziget - Margit híd - Budai alsó rakpart - Attila út - Alagút - Lánchíd - Andrássy út - Városliget
Bringaemelés: kb. 18:00 Városliget

Programok:

 • I bike Mini: rövidített családi bringás felvonulás kisgyerekeseknek. Részletek
 • Bringás fotózás
 • Teher- és mutánsbringás szekció és tesztelés
 • Jótékony alkatrész gyűjtés
 • Piknik és dj-k
 • Budapest Bike Maffia büfé
 • Afterparty

Segíts, hogy mindenki tudjon róla:

Tematikus csoportjaink:

Részletes tudnivalók a honlapon.

blueline

Májusban indul Bringázz a Munkába! kampány

Gőzerővel dolgozunk a Bringázz a Munkába! kampány májusi újraindításán. Támogatók jelentkezését várjuk az info[kukac]kerekparosklub[pont]hu címen. Kövesd a Bringázz a Munkába! Facebook oldalt!

blueline

Megújítottuk a BKK-val kötött együttműködési megállapodásunkat

A BKK és a Magyar Kerékpárosklub 2016 februárjától rendszeres konzultációt folytat a kerékpáros fejlesztésekről, koncepciókról, kutatásokról és a kerékpáros infrastruktúra folyamatos fejlesztéséről. Megújított együttműködési megállapodásunk további célként jelölte meg a kerékpárral közlekedők részarányának növelését, illetve az M3-as metró pótlása által érintett területek kerékpáros közlekedésének segítését egy intézkedéscsomag kidolgozásával. Az elmúlt évben több, a BKK és a Magyar Kerékpárosklub együttműködésében megvalósult akció is segítette a kerékpáros közlekedés népszerűsítését. Részletek itt.

blueline

Új, bringabarát műszaki előírásokért dolgozunk

2017 májusában a Magyar Út- és Vasútügyi Társaság (MAÚT) Tervezési Bizottsága alatt megalakult az önálló Kerékpáros Albizottság azzal a céllal, hogy az útügyi szabályozás alakítása során a kerékpáros közlekedés szempontjai folyamatosan és hangsúlyosan megjelenjenek a szervezeten belül. Részletek itt.

blueline

Kerékpározással a légszennyezés ellen - levél az EU-biztosnak és 9 ország miniszterének

A Magyar Kerékpárosklub 8 másik tagország kerékpáros szervezeteivel együtt csatlakozott az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) leveléhez, melyet Karmenu Vella környezetvédelmi uniós biztosnak és az érintett tagországok környezetvédelemért felelős minisztereinek címzett. A szervezetek a kerékpáros közlekedés fejlesztését kérik a levegőminőség javításának céljából. Részletek itt.

blueline

Országos szervezetfejlesztő találkozót tartottunk

Harmadik éve tartunk szervezetfejlesztő napot februárban, amin a Kerékpárosklub országos hálózatának vezetői találkoznak. Szeretnénk minden évben tovább erősíteni a kerékpáros közlekedés fejlesztéséért és népszerűsítéséért végzett munkát, segíteni és bővíteni a klub helyi csoportjainak kapacitását, tudását, megismerni egymás utóbbi egy évét és éves tervét. A találkozó kiemelt témája új támogatók, tagok, önkéntesek elérése és bevonása, csoportjaink erősítése volt. Részletek itt.

blueline

"Hány embernek kell meghalnia, hogy biztonságosak legyenek a zebrák?"

Cikket írtunk a HVG-n arról, hogy miért terjedhetnek zebrazászlók, miért nem jelentenek megoldást, és mit kellene tenni a közlekedésbiztonságért. Olvasd el a cikket!

blueline

Budapest 5. kerületének polgármesterével tárgyaltunk

Egyirányú utcák kétirányú megnyitását és új kerékpártárolók telepítését kezdeményeztük. Részletek itt.

blueline

Zebrafelmérés Töltsd ki a Kerékpáros Miskolc Egyesület zebrákról szóló kérdőívét itt.

blueline

Filmvetítés és beszélgetés a fenntartható jövőről. Itt tudod visszanézni.

blueline

Oldaltávolság Szeretnénk KRESZ-be foglaltatni az előzési minimum oldaltávolságot. Erről is beszéltünk az ATV műsorában. Itt tudod megnézni.

blueline

Jön a tagsági akció Hamarosan több tucat ajándékkal várja tagsági akciónk új belépőket és régi tagjainkat. Részletek a közeljövőben.

blueline

Mi a helyzet Budapesten?

A Kerékpárosklub Budapest-programját itt érheted el. A budapesti bringás nagyberuházásokról készülő véleményeinket itt követhetitek.

blueline

Megszüntetnék az Olof Palme sétányt, tegyünk ellene!

A városligeti Olof Palme sétány Budapest egyik legfontosabb bringás ütőere. Gyors és a természet közelsége miatt kellemes és biztonságos útvonalat nyújt ezreknek naponta. A Városliget Zrt korábbi ígéretek és kezdeményezéseink ellenére megszüntetné az Olof Palme sétányt.

Írj email-t a beruházónak, kérd az útvonal megtartását! Címük: office[kukac]ligetbudapest[pont]hu vagy ugyfelszolgalat[kukac]gligetbudapest[pont]hu

blueline

Új MOL-Bubi állomás a Váci úti irodasoron. Infó itt.

blueline

Kerékpározás és vasúti közlekedés kapcsolatának fejlesztési lehetőségei Budapesten

Képzeljük csak el, milyen egyéni és helyi hatásai lennének, ha a több ezer érdi, gödöllői, tatabányai, esztergomi, váci vagy székesfehérvári ingázó kerékpárral közelíthetné meg a vasútállomásokat! Ők az autópályák helyett 10-15 perc alatt eltekernének a helyi vasútállomásra, vonatra szállnának, majd a városban egy második – akár saját vagy közösségi – bicikli segítségével a munkahelyükre érnének. A vonaton pihenni, vagy már dolgozni tudnának, és a napi testmozgás is ingyen meglenne. Biczók Péter cikke a honlapon.

blueline

Bringás hőtérkép jelent meg.

blueline

Metrópótlás két keréken

A 3-as metró Lehel tér és Újpest-Központ közti szakaszánaj lezárása miatt, a Kerékpárosklub a bringás metrópótlásra hívja fel a figyelmet. Bringabarát útvonalakat, MOL Bubi állomásokat, kezdő bringás tippeket és közös tekeréseket ajánlunk, hogy bárki biciklire tudjon váltani.

blueline

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel:

blueline

Pólók, táskák, ajándékok

Támogasd a Kerékpárosklub munkáját, és legyél gazdagabb egy I Bike Budapest pólóval, pulcsival, esőkabáttal vagy táskával! Webshopunkban még egyszerűbben szerezheted be őket. Minden ruhánk egy oldalon, kattints ide!

blueline

Budapesti riadóhírlevelünkre itt iratkozhatsz fel, és érdemes belépni a Bringariadó Facebook csoportunkba is. Ne maradj le semmiről!

blueline

Érdekes cikkek: vár az önkéntes fordítócsoport!

Nagyon sok jó példa van külföldön, melyekkel döntéshozók, szakemberek és az érdeklődők szemléletét formálhatjuk. Minél több bringabarát megoldást, kutatási eredményt szeretnénk bemutatni a Kerékpárosklub honlapján. Ehhez a Te segítségedre lehet szükség.

Legutóbbi fordítások

Eddigi fordításainkat itt találod

Csatlakozz az önkéntes fordítókhoz!

blueline

Érdemes elolvasni

blueline

Programajánló:

 • BikeWeekend kerékpáros kiállítás
  2018. április 7-8.-án rendezik meg a Vasúttörténeti Parkban az első Bikeweekend eseményt, ahol nagy márkákkal és izgalmas programokkal találkozhatsz. Gyere el, őrzött és ingyenes kerékpártárolóval várunk! Részletek itt.
   
 • Biciklis eseménynaptár 
  Az eseménynaptár itt érhető el.

blueline

Kerékpáros térképek

Nyomtatott és online bringás térképeket találtok a honlapon lévő gyűjteményben.

blueline

Területi szervezeteink hírei

Ha szeretnéd lakókörnyezeted élhetőbbé, kerékpárosbarátabbá tenni, csatlakozz területi szervezeteink egyikéhez! Infó: kommunikacio(kukac) kerekparosklub(pont)hu

Debrecen

 • Kerékpáros nyomokat festettek fel a Csapó utcában. Fotó.
 • Kövesd helyi csoportunkat a Facebookon!

Kecskemét

 • Kecskemét idén is elszámol kétszázig, egészen pontosan kétszázhétig, ennyi kilométert kell ugyanis teljesíteni a IV. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúrán. Várunk mindenkit szeretettel, nemcsak a környékbelieket. Minden infó itt. A túra hivatalos kiírása itt.
 • Hagyományos túráink éves programját is összeállítottuk. Elég izgalmasnak tűnik a kollekció, többek között zenei fesztivállal, csillagnézéssel, éjszakai túrákkal, strandolással. Részletek itt.
 • Kövess minket Facebookon!

Balaton

Érd és környéke

Dunaújváros

Győr

Miskolci partnerünk, a Kerékpáros Miskolc Egyesület hírei

 • Szeretnék felmérni a hazai zebrák közlekedésbiztonsági helyzetét, kérjük segíts azzal, hogy megosztod velünk a véleményedet, és másokat is megkérsz rá. Kérdőív itt.
 • A méltányos felülethasználat alapkérdés a városok élhetősége, közlekedése szempontjából. Blogszerzőnk ebből a szempontból gondolta végig Miskolcot.Olvasd el itt.
 • Február elején találkoztunk a kerékpározásért felelős kormánybiztossal. Részletek.
 • Hogyan nyerhetnénk több időt azzal, ha értelmesebben közlekednénk? Cikk itt.
 • Itt követhetsz minket: Kerékpáros Miskolc Egyesület

Paks-Szekszárd

Pécs

Sopron

Szentendre

Székesfehérvár és térsége

 • Folytatjuk a szakmai munkát, aminek több eredményét idén már használni lehet a városban. Példa a Pozsonyi utca.
 • Egyeztetünk az illetékesekkel, hogy a környező településeket is segíthessük.
 • Május 12-én rendezzük a Critical Mass felvonulást. Esemény hamarosan.
 • Kövess minket Facebookon!

Szeged

Veszprém

blueline

Budapesti területi szervezetek:

Észak-Pest

 • Javaslatainkat is tartalmazó, a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságát, a forgalom csillapítását előtérbe helyező Újlipótvárosi Mobilitási Tervet fogadott el a 13. kerület. A szavazás előtt további javaslatokat tettünk az Újlipótváros Szuperblokk csoporttal. Itt olvashatod. A kerületi ellenzék irreális utópiának, betegesnek tartotta a közlekedésbiztonsági tervet, ők nemmel szavaztak.
 • Elértük, hogy új kerékpártároló épüljön a Lehel téri metróállomásnál. Fotó itt.
 • Rossz állapotban van az újpesti Pálya utca. Fotók.
 • Közös betekerést szervezünk az I bike Budapest startjához Zuglóból, Rákospalotáról, Újpestről és Angyalföldről. Részletek hamarosan a Facebook oldalunkon.
 • Forgalomcsillapítás kerékpáros kétirányúsítással Zuglóban.
 • Bejelentésünkre megjavítottak egy beszakadt aknafedlapot a Mogyoródi úton.
 • Kétszer is gyűlést tartottunk idén.
 • Lépj be Facebook csoportunkba!
 • Kövess minket Facebookon!

Budapest-Belváros

 • Kétszer is találkoztunk az 5. Kerületi polgármesterrel. Egyirányú utcák kétirányú kerékpáros megnyitását, és új kerékpártárolóük kihelyezését javasoltuk. Részletek itt.
 • Megfordították a Kazinczy utca irányát. Reméljük ez már egy forgalomcsillapítási kezdeményezés, és kerékpárral kétirányú lesz. Fotók itt.
 • Kövess minket Facebookon!

Dél-Buda

Dél-Pest

Kelet-Pest

Észak-Buda

 

blueline

A Magyar Kerékpárosklub a legnagyobb civil szakmai szervezet ma Magyarországon, mely az élhető településekért és ennek részeként a kerékpározás feltételeinek megteremtéséért dolgozik. Munkánk elengedhetetlen feltétele a függetlenség, ezért alapvető fontosságú a közösségi finanszírozás megerősítése. Ha egyetértesz céljainkkal, támogass minket éves tagsági díjaddal és adód 1%-ával!

blueline

 

MK_hirlevel_lablec

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a Magyar Kerékpárosklub hírlevelére. Terveink szerint havonta küldünk Neked infókat tevékenységünkről, szervezetünkről, kampányainkról, hogy első kézből tájékozódhass. Emellett követhetsz minket a Facebook oldalunkon és honlapunkon. Ha szeretnél önkéntesként segíteni nekünk, itt jelentkezhetsz. Régebbi leveleinket megtalálod a hírlevél arhívumban. Amennyiben nem szeretnél a jövőben hírlevelet kapni tőlünk, erre a címre kattintva iratkozhatsz le.
Adatkezelési azonosító: NAIH 64081/2013, 64082/2013, 64083/2013

counter