Miért jó tagnak lenni?

Indul az 1% kampányhajrá; tagsági akció, bringás reggelik az ország több mint 40 pontján, tekerjük le Európát, közgyűlés, túrák

Támogatókat és terjesztőket keresünk az 1% kampányunkhoz. Elindult a tagsági akciónk értékes nyereményekkel és garantált I Bike Budapest ajándékokkal. Több mint 40 helyen szervezünk bringás reggelit május 4-én. Bringás fejlesztésekről, KRESZ módosításról tágyalunk folyamatosan. Olvashatsz fővárosi vissza- és előrelépésekről, európai bringás versenyről, iskolásoknak szóló programunkról, új túráinkról, helyi híreinkről.

MK_hirlevel_fejlec

 

Ha nem jól olvasható ez az email, kattints az online verzióra. Hogy biztosan mindig megkapd híreinket, adj hozzá minket a címtáradhoz.

blueline

Kedves Bringás Barátunk!
 

A Kerékpárosklub május eleji híreit olvasod.

 

Indul az 1% kampányhajrá, számítunk rátok! Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Kerékpárosklubot, és segíts elérni még több embert!

Támogatásod biztosítja a kerékpározás terjesztéséért és feltételeinek javításáért végzett munkánkat. Veled együtt független érdekképviseletként tudunk fellépni, folytatni tudjuk közlekedésszakmai és szemléletformálói munkánkat.

Gondolj a Kerékpárosklubra 1%-os támogatásod leadásánál, május 22-ig nem vagy elkésve!

Kattints ide minden 1%-os infóért!
Adószám: 18245402-2-41

Hogyan segíthetsz?

Legyél 1% kampányunk nagykövete, juttasd el a felhívást minél több, céljainkat támogató ismerősödhöz!

 • Szórólapozz! Bringák kormányára akasztható, újrafelhasználható szórólapjainkkal célzottan érhetjük el, aki teker. Akaszd parkoló biciklikre, és biztosan látni fogják! Vannak klasszikus szórólapjaink is, amiket kerékpárutak mentén, forgalmas csomópontokban tudunk a bringázók kezébe adni.
 • Matricázz! Forgalmas, bringások szeme előtt feltűnő helyeken tudjuk így eszükbe juttatni a Kerékpárosklub támogatását.
 • Plakátolj! Irodai bringatárolók, faliújságok, kerékpárszervizek tökéletes terepei lehetnek 1-1 jól elhelyezett plakátnak.
 • Írj ismerőseidnek facebook-on, emailben! Oszd meg faladon, vagy célzottan velük 1%-os oldalunkat, szólj nekik, hogy ne felejtsék el a rendelkező nyilatkozat leadását!
 • Állíts be támogatói facebook fejlécet! 1%-os kampányunk oldalán csatolmányan találsz fejlécképeket, melyekkel felhívhatod ismerőseid figyelmét a klub támogatására. Ajánljuk, hogy a képaláírásba linkeld be az oldal címét.
 • Készíts krétarajzokat, krétafeliratokat bringautak mentén. Kreatív ötleteidet küldd el nekünk!

Kampányanyagainkat beszerezheted irodánkban, vagy letöltheted a honlapunkról. Cím és nyitvatartás itt.

Itt olvashatsz 2016 legfontosabb ügyeiről, hírlevél archívumunkban pedig a részleteket is megtalálod. Nézd meg évösszefoglaló videónkat!

Köszönjük!

blueline

Bringás reggelik az ország több mint 40 pontján

Újra üdítők, a péksütik, rudik, más finomságok és gyorsszerviz várják a bringázókat május 4-én az ország több mint 40 pontján. Találkozz ismerőseiddel, hozz magaddal még nem bringázókat, és indítsunk együtt egy vidám tavaszi biciklis napot!

Helyszínek listája a honlapunkon, és facebook eseményünkben. Hívd el a kollégáidat, barátaidat!

Arra bíztatunk mindenkit, hogy intézze el aznap az 1% leadását! Részletek

blueline

Tavaszi tagsági akció értékes nyereményekkel, garantált I Bike Budapest pólóval ajándékba

Lépj be, vagy hosszabbítsd meg tagságod 2017 április 27. és május 19. között és garantált I bike Budapest pólóval és további nyereményekkel ajándékozunk meg!

Fődíj: Badcat női kerékpár a Badbike-tól.

Nyeremények:

Részletekért kattints ide!

blueline

Tárgyalunk a bringabarát KRESZ-módosításokról

A februárban indult munka nem állt meg, részletes megbeszéléseken rágjuk át a javaslatokat a szakmai képviseletekkel Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos hivatalában.
A Kerékpáros Miskolc Egyesülettel közösen terjesztettük be javaslatainkat a kötelező előzési oldaltávolság és a kerékpáros utca fogalmának bevezetéséről, a kötelező kerékpárút-használat megszüntetéséről, a védtelen közlekedők védelméről és további kérdésekről.

Olvasd el a részleteket!

blueline

STARS-UNIQA rajzpályázat eredményhirdetés

Lezárult iskolásoknak szóló rajzpályázatunk. Csodás pályaműveket kaptunk, nehéz volt dönteni. A díjazottak listáját és képeiket itt találod.

blueline

Kerékpárosklub közgyűlés május 27-én

Szeretettel meghívunk a 2017. május 27-én 14:00 órakor kezdődő közgyűlésünkre.
Helyszín: Szimpla Kert (1075 Budapest, Kazinczy u. 14.).

Témák, részletek itt

blueline

Mi a helyzet Budapesten?

A Kerékpárosklub Budapest-programját itt érheted el.

Tízezren tekertünk az I Bike Budapesten, meghirdettük a Bringás Rekord Hetet

Ijesztően havasan indult a hét, mégis megtelt a városligeti nagyrét, kb 10000-en jöttetek el az április 22-i I Bike Budapest bringás felvonulásra az esős előrejelzés ellenére. Köszönjük a régi és új bringásoknak, a családosoknak, és aki hozott magával egy új embert. Óriási hála minden matricaosztásban, plakátozásban és rendezésben segítő önkéntesnek, aki segített összehozni a felvonulásunkat, amivel a bringázás terjesztését és a város kerékpárosbaráttá tételét céloztuk meg. Köszi a bringás mozgalmat évek óta támogató holland nagykövetnek, aki nyugdíjba vonulása előtt még megnyitotta a felvonulást.

Olvasd el üzenetünket! Azt is megtudhatod, milyen fontos pontokat érintettünk a felvonuláson.

A forradalom nem ért véget a bringaemeléssel, sőt. Meghirdettük a Bringás Rekord Hetet, amiben magánemberek, cégek, közösségek, szervezetek, iskolák segítségével még több új embernek mutattuk meg a városi bringázást. A héthez kis bringaszervizek mellett nemzetközi cégek is csatlakoztak, tévék, rádiók, újságok számoltak be róla. Jövőre tovább fejlesztjük a bringás hetet.

A csatlakozók listáját frissítjük az eseményben.

Fotók és videók

A felvonuláson készült fotóinkat itt találod. Várjuk albumaidat, képeidet a facebook oldalon.

Videóztál? Küldd el felvételeidet még ezen a héten youtube link formájában, vagy fájlküldővel (pl. wetransfer.com) az ibikebudapest [kukac] kerekparosklub [pont] hu címre! Közösségi filmet készítünk belőle. A héten díjat kapott a 2015-ös videónk, reméljük az idei is elismeréseket gyűjt be!

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel:

Pólók, táskák, ajándékok

Támogasd a Kerékpárosklub munkáját, és legyél gazdagabb egy menő I Bike Budapest pólóval, pulcsival, esőkabáttal vagy táskával! Webshopunkban még egyszerűbben szerezheted be őket.

Minden ruhánk egy oldalon, kattints ide!

blueline

Budapesti fejlesztések

Munkatársaink hetente több kerület kerékpáros fejlesztési terveit véleményezik. Fővárosi, BKK-s, kerületi döntéshozókkal, tervezőkkel tárgyalunk a legújabb ötletekről. Havi rendszeres BKK-s egyeztetéseinken további problémákról, ötletekről, fejlesztésekről esik szó.

Futó projektekről szóló hírek itt.

blueline

European Cycling Challenge 2017 - Tekerjük le Európát!

Mérd a bringázásaid, és szállj be az európai városok versenyébe a BKK által szervezett European Cycling Challenge keretei közt! Töltsd le az appot, és csatlakozz az I Bike Budapest csapatához! A játék nem csak a városok versengése miatt fontos: hőtérkép készül belőle, amiből meg lehet állapítani a legfontosabb biciklis útvonalakat.

Minden infó itt, és a facebook eseményben!

blueline

Budapesti riadóhírlevelünkre itt iratkozhatsz fel, és érdemes belépni a Bringariadó Facebook csoportunkba is. Ne maradj le semmiről!
 

Budapesti területi szervezeteink híreit lejjebb olvashatod.

blueline

Érdekes cikkek: vár az önkéntes fordítócsoport!

Nagyon sok jó példa van külföldön, melyekkel döntéshozók, szakemberek és az érdeklődők szemléletét formálhatjuk. Minél több bringabarát megoldást, kutatási eredményt szeretnénk bemutatni a Kerékpárosklub honlapján. Ehhez a Te segítségedre lehet szükség.

Eddigi fordításainkat itt találod

Csatlakozz az önkéntes fordítókhoz!

blueline

Érdemes elolvasni

 • Megszűnt a nagykörúti villamosokat előnybe helyező lámpaprogram. Olvassátok el Vitézy Dávid cikkét a visszalépésről itt, a Közlekedő Tömeg írását itt találjátok.
 • Megszüntették az Árpád fejedelem úti busz-kerékpársávot, ami nem csak bringás szempontból visszalépés a belváros és Óbuda kapcsolatában. Cikk itt.

blueline

Túrázz a Kerékpárosklubbal!

Egy és többnapos, bel- és külföldi túráink következnek!

Egész évben várnak túráink. Lesznek könnyű és nehezebb túrák, egy napos és több napos, sőt külföldi kirándulásaink is! Túranaptárunkat itt találod.

blueline

Friss kerékpáros térképek

Bringás térképeket találtok a honlapon lévő gyűjteményben. Kevésbé ismert, de felfedezésre méltó területekre kalauzolnak el a Magyar Kerékpárosklub és partnerei által kijelölt új biciklis túraútvonalak Székesfehérvár, Debrecen és a Csepel-sziget térségében.
Összetekerünk programunk útvonalait bemutató ingyenes térképeket irodánkban találhatjátok meg.

Csodálatos tájakon barangolhattok a FRIGORIA Kiadó kerékpáros térképei, atlaszai alapján! A kerékpáros térkép webáruházban mindent megtalálsz belföldi vagy külföldi kerékpártúrádhoz: www.frigoriakiado.hu. Különösen ajánljuk a Tisza-tó, a Velencei-tó és környéke, és az Őrség - Alpokalja térképeket. (x)

blueline

Területi szervezeteink hírei

Ha szeretnéd lakókörnyezeted élhetőbbé, kerékpárosbarátabbá tenni, csatlakozz területi szervezeteink egyikéhez! Infó: kommunikacio(kukac) kerekparosklub(pont)hu

Balaton

 • Balatoni Kerékpárosklub kedvezményadó helyek listája itt
 • Balatonfüreden rendezvényekkel, és felbontásokkal teszik járhatatlanná a Balatont megkerülő kerékpárutat, kerülőút nincs kijelölve.
 • Kövesd híreinket a facebook-on!

Debrecen

 • Április 12-én összeült első ülésére a debreceni Mobilitási munkacsoport, melynek a célja, hogy lehetőséget kapjanak a városi közlekedést alakító cégek és civil szervezetek a tervezett változtatások véleményezésére, alakítására.
 • Április 22-én kb. 700 fő részvevővel vonult a 20. Critical Mass Debrecen a Bringásbarát fejlesztésekért. Cikk itt, képek itt.
 • Május 4-én a Piac utcán 6:30-tól 9:00-ig várják a megszokott helyen a reggelizőket
 • Május 14-én bringatúrát szervezünk Nyíradonyba! A pontos részleteket hamarosan megtalálod facebook oldalunkon.
 • Kövesd helyi csoportunkat a Facebookon!

Székesfehérvár és térsége

 • Április 22-én kb. 500 fővel vonult a 10 éves, jubileumi Critical Mass. Több éves kihagyás után újra eljöttek a városvezetés képviselői, hogy a biciklisek előtt beszéljenek terveikről. Sajnos, most is több az ígéret, mint annak megvalósítása, de nem adjuk fel. Teljes fotóalbum itt, cikk itt.
 • Május 4 - bringás reggeli
 • Május 11-én lesz a városi Közlekedési Irodán a következő tárgyalás a kerékpáros fejlesztések soron következő szakaszáról
 • Május közepén-végén kezdik a Liget-sor felújítását, ahol kétoldali irányhelyes bringasáv lesz. A tervhez mi is beadtuk tavaly javaslatainkat, melyek részben megvalósulnak, részben nem.
 • Következő túránk: 05.20. - Gasztrotúra Cecére
  A részletekért és további eseményekért kattints ide
 • Kövess minket Facebookon!

Szeged

 • Kb. 2000 fő részvételével vonult április 23-án a XXIII. Critical Mass Szeged, amely ezúttal a kerékpáros úthálózat összefüggővé tételére hívta föl a figyelmet. Cikk és képek itt.
 • Május 4-én Bringás reggelire várjuk a kerékpárosokat a Dóm téren 6:30-tól 9 óráig, vagy amíg a készlet tart.
 • A Feketesas utca és a Kiss Ernő utca kereszteződésében a főként a kerékpárral közlekedők kárára megfordított elsőbbségi rend ügyében egy demonstráció előkészületei zajlanak, ha az illetékesek nem látják be a döntés elhibázottságát, akkor a Critical Mass Szeged facebook oldalon meghirdetésre kerül az esemény.
 • Minden szegedi hír itt.

Dunaújváros

Győr

Kecskemét

Miskolci partnerünk, a Kerékpáros Miskolc Egyesület hírei

Paks-Szekszárd

Pécs

Sopron

Szentendre

Veszprém

 

Budapesti területi szervezetek:

Dél-Pest

 • Csepelről, Kispestről és Pesterzsébetről mintegy 150 embernek szerveztünk bebiciklizést az I Bike Budapest felvonulásra.
 • Folyamatosan tárgyalunk a VEKOP program kerékpáros fejlesztéseiről a helyi önkormányzatokkal. Ennek egyik első eredménye az eddig egyirányú Álmos utca megnyitása a kerékpárosok részére.
 • Addig addig leveleztünk az illetékesekkel, míg végre fokozott rendőri jelenléttel védik a Könyves Kálmán körúti gyalog- és kerékpárutat, amit a teherautók nap mint nap közútként használták, amivel nem csak tönkre teszik a frissen felújított gyalog- és kerékpárutat, de nagymértékben balesetveszélyes is.
 • Kövess minket Facebookon!

Észak-Pest

 • Már több egyeztetésen vagyunk túl az újpesti Kerékpárforgalmi Hálózati Tervvel kapcsolatban. A kerület 300 millió forintot fordíthat kerékpárosbarát fejlesztésekre a VEKOP-on belül. Számtalan javaslatunkat sikerült elfogadtatni és beépíttetni a KHT-ba. A kerület vezetése teljes támogatásáról biztosított minket.
 • Kövess minket Facebookon!

Kelet-Pest

 • 2017-ben is együtt tekertünk az I bike Budapestre Kelet-Pestről.
 • Bringás reggelit tartunk a XVI. és a XVII. kerületben a megszokott helyszíneken május 4-én itt és itt
 • Facebook oldalunkat már több mint ezren követitek, ezért nyereményjátékot hirdettünk. Nyerj I bike Budapest pólót!
 • Kövesd híreinket a Facebookon!

Budapest-Belváros

Dél-Buda

Észak-Buda

 

blueline

A Magyar Kerékpárosklub a legnagyobb civil szakmai szervezet ma Magyarországon, mely az élhető településekért és ennek részeként a kerékpározás feltételeinek megteremtéséért dolgozik. Munkánk elengedhetetlen feltétele a függetlenség, ezért alapvető fontosságú a közösségi finanszírozás megerősítése. Ha egyetértesz céljainkkal, támogass minket éves tagsági díjaddal és adód 1%-ával!

blueline

 

MK_hirlevel_lablec

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a Magyar Kerékpárosklub hírlevelére. Terveink szerint havonta küldünk Neked infókat tevékenységünkről, szervezetünkről, kampányainkról, hogy első kézből tájékozódhass. Emellett követhetsz minket a Facebook oldalunkon és honlapunkon. Ha szeretnél önkéntesként segíteni nekünk, itt jelentkezhetsz. Régebbi leveleinket megtalálod a hírlevél arhívumban. Amennyiben nem szeretnél a jövőben hírlevelet kapni tőlünk, erre a címre kattintva iratkozhatsz le.
Adatkezelési azonosító: NAIH 64081/2013, 64082/2013, 64083/2013

counter