Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Októberi híreinkKedves Anonymous!


Ezt a hírlevelet azért kapod, mert regisztráltál a Magyar Kerékpárosklubnál. Terveink szerint mostantól havonta küldünk Neked infókat tevékenységünkről, szervezetünkről, kampányainkról, hogy első kézből tájékozódhass. Ha nem szeretnél hírlevelet kapni, itt jelentkezhetsz le. Emellett követhetsz minket a Facebook-on és honlapunkon.

 

Ne hagyd, hogy a forgalom irányítsa a reggeled! Bringázz a Munkába!
Idén ősszel is elindult legismertebb kampányunk: a BAM. Első reggelén, szeptember 21-én reggeliket szerveztünk az ország több pontján az arra tekerőknek. Értékes nyereményeket sorsolunk ki azok között, akik október 25-ig legalább 8 alkalommal bringával járnak munkahelyükre. Ha még nem jelentkeztél, most sincs késő: ha most regisztrálsz, maradt még 8 alkalom, hogy igazán jól induljon a reggeled, és ne a dugóban várakozz. Eddig közel 700.000 km-t tekertünk le közösen !
Több infó itt >>

 

Klubstatisztika
A Critical Mass felhívása nyomán csatlakozó új és aktiválódó régi tagoknak köszönhetően taglétszámunk rekord szintre, 1500 fölé nőtt. Köszönjük a bizalmat, támogatásotok nagy segítség működésünkben. Jövő nyárra 3500 fős tagság a célunk, amivel alaptevékenységeinket és működésünket már a támogatásokból finanszírozhatjuk. A taglétszám alakulását a weboldalunk jobb oldalán található tagszámlálón is követhetitek.
Facebook oldalunk követőinek száma is elérte a 15.000 főt. Kövess bennünket te is, így naprakész információhoz juthatsz működésünkről. www.facebook.com/MagyarKerekparosklub

 

Megkaptuk az 1%-ot!
Megérkezett a 2011-es adó 1%-os támogatásotok is. Idén 395 felajánlásból összesen 2.487.732 forint érkezett, de ez a szám év végéig még növekszik. Ezzel a Magyar Kerékpárosklub a 31 ezer kedvezményezett szervezet támogatási összeg szerinti rangsorában a 248. lett. (Tavaly 2.847.000 forintot kaptunk 396 felajánlótól, amivel a 260. helyen végeztünk.) Támogatásotokat hálásan köszönjük!

 

Legfrissebb kutatásunk eredményei

Több mint 150.000 fővel több a rendszeresen kerékpárral közlekedő a magyarországi utakon tavaly szeptemberhez képest. Kerékpáros trendváltásnak vagyunk tanúi: a kerékpárral közlekedőknek a kerékpár vált az elsődleges és szinte kizárólagos közlekedési eszközévé. A kérdezett 14 napból legalább 10 alkalommal, azaz minden hétköznap kerékpárral közlekedők aránya 63% volt, ami az eddig mért legmagasabb arány (ez 7 százalékponttal magasabb a tavaly szeptemberben mértnél).
További infó itt >>

 

Rendőrségi razzia – büntetés helyett ajándéklámpa
A BRFK-val együttműködve a Kerékpárosklub lámpákat osztott Budapest két kerékpáros csomópontján 2012. október 10-én este: a Gellért téren és Újpest Városkapunál. A rendőrök igazoltatták a kivilágítatlan kerékpárral közlekedőket, ám büntetés helyett aktivistáink ajándéklámpákat szereltek fel nekik. A lámpákat az Intersport (http://intersport.hu) biztosította, ez úton is köszönjük támogatásukat! Ezzel az akcióval a Kerékpárosklub ismételten fel kívánta hívni a figyelmet a világítás fontosságára.
Tovább itt >>

 

Szakmai hírek az elmúlt hónapból

  • Folytattuk a bringázz a suliba programot. Ha többet szeretnél tudni róla, katt ide >>
  • Lebonyolítottunk egy szakmai konferenciát: Infó itt >>
  • A mobilitási hét alkalmából holland kerékpáros szakemberek látogattak meg minket. Infó itt >>
  • Az autómentes napról itt >> olvashattok: 
  • Szeptember 8-án lakatolásról tartottunk műsort a budapesti Szimpla Kertben.
  • A Kerékpárosklub elnöke, László János Svájcban járt tanulmányúton a Jövőkerék Egyesület meghívására. Infó itt >>
  • Nálunk járt a 2013-as Velo City konferencia szervezője, akivel a BKK-val közösen az együttműködésről tárgyaltunk. Infó itt >>

 

Területi szervezeti hírek
A Kecskeméti Területi Szervezet igen aktív és népes csapata minden hónapban kerékpáros kirándulásokat szervez. A legutóbbi túra október 6-án volt, 30-an indultak neki az ezúttal rövidre tervezett távnak, hogy a túra végén megemlékezzenek október 23-a áldozatairól, majd egy étteremben vacsorával zárták a túrát. Képek itt >>
Nem feledkeznek el az érdekvédelemről sem, jelenleg a várossal való szoros együttműködés kialakítása van folyamatban.
Ha Kecskeméten vagy  vonzáskörzetében élsz, jelentkezz be hozzánk elérhetőségeinken: http://www.facebook.com/kecskemeti.kerekparosokkerekparosklub.hu/kecskemet , kerekparosklub@kecskemeten.hu

 

Szervezeti hírek
Erdős Zoltán elnökségi tag tartós külföldi tartózkodása miatt 2012. október 10-én lemondott elnökségi tagságáról. Az elnökség a október 15-én tartandó, előrehozott elnökségi ülésen a rendkívüli közgyűlés összehívásának szükségességéről és - amennyiben azt megállapítja - annak napirendjéről és időpontjáról dönt. Jelenlegi tisztségviselőinkről it>> olvashatsz.  

 

 

Légy te is aktivistánk !
Ismertségünk és taglétszámunk növelésére önkéntes csapatot is szervezünk, akik vállalják a biciklivel közlekedők megszólítását matricák és kerékpáros kisokosunk kézbe adásával, például olyan frissen átadott biciklisávokon és utakon, amik munkánk nyomán épültek. Csatlakoznál csapatunkhoz? It>>  jelentkezhetsz.