GY.I.K.

Az éves tagsági díj a naptári évre értendő, vagy a befizetéstől számított egy évre?

Az éves tagsági díj a befizetéstől számított egy évre érvényes (pl. 2011. október 11-i befizetésnél a tagság 2011. november 1-től 2012. október 31-ig érvényes).

Küldenek szerződést, egyéb igazolást a tagságomról?

Szerződés nem készül, a tagdíj befizetésével válik érvényessé a tagság. A befizetett összegről minden esetben számlát küldünk. Amennyiben új tag fizet be, és a tagkártya elkészültéig igénybe szeretné venni a tagsághoz járó szolgáltatásokat, igazolást adunk érvényes tagságáról.

A tagsági díj pontosan milyen biztosítást tartalmaz?

Felelősség- és balesetbiztosítást. Baleseti esemény során célszerű rendőrt hívni, a káreseményt nagyon pontosan rögzíteni, esetleg fényképekkel kiegészíteni a jegyzőkönyvet, illetve az erre a célra szolgáló űrlapot.

Kerékpárlopásra is szól a biztosítás?

Nem, kizárólag felelősség- és balesetbiztosítást tartalmaz. Lopáskárra – mivel ennek díja nagyon sok tényezőtől függhet (érték, lakókörnyezet, életkor stb.), egyénileg kell biztosítás kötni.

A biztosítási kötvényből a tagok kapnak egy példányt?

Nem. Baleset esetén a kötvényszám megadásával lehet a káreseményt a biztosítónál bejelenteni. (Kötvényszám: 3223601)

Honnan tudhatom, hogy él a biztosításom?

Az MK minden hónap elején aktualizálja a biztosító felé a taglistát. Ez által - a megelőző hónap során befizetett tagdíjak alapján -, automatikusan felkerülnek a tagok a soron következő biztosítói listára.